Η Δημοτική Θεατρική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ), φιλοξενεί το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Μαρτίου, στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου την παράσταση «Τα παπούτσια του Βαρύτονου» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Σωτηρίου και Δημήτρη Μπασλάμ.

 

O Κύριος Χαρίτονος ήταν Βαρύτονος: «Χαρίτονος Φουξ, χαίρομαι ιδιαιτέρως!», έλεγε με μια υπόνοια στόμφου όταν συστηνόταν, κάνοντας βέβαια και την σχετική υπόκλιση. «Λυρικός Βαρύτονος. Όχι μελωδικός. Λυρικός! Είναι θέμα ρεπερτορίου!». Για τον Κύριο Χαρίτονο βέβαια, ήταν απλώς θέμα ακρίβειας. Η μανία του με την τελειομανία του...

 

 

 

 

Επί σκηνής δύο performers ο Γιώργος Νικόπουλος και ο Δημήτρης Πολίτης σε χορογραφία του Δημήτρη Σωτηρίου αφηγούνται από σκηνής την ιστορία του κυρίου Χαρίτονου Φουξ ενσαρκώνοντας όλους του χαρακτήρες του έργου. Κινούνται επικοινωνούν, αστειεύονται, χορεύουν, μέσα σε μία απέριττη φωτιστική εγκατάσταση με την ατμοσφαιρική μουσική του Δημήτρη Μπασλάμ για να γίνουν τελικά ο ένας και μοναδικός πρωταγωνιστής, ο Βαρύτονος κ. Χαρίτονος Φουξ.

 

Το έργο, το οποίο βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του μουσικού και συγγραφέα Δημήτρη Μπασλάμ, απευθύνεται εξίσου σε παιδιά και ενήλικες, χάρη στο κείμενο αλλά και στη πρωτότυπη σκηνοθεσία του.

 

Κείμενο: Δημήτρης Μπασλάμ

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Σωτηρίου- Δημήτρης Μπασλάμ

Χορογραφία: Δημήτρης Σωτηρίου

Μουσική- Sound design: Δημήτρης Μπασλάμ

Κοστούμια: Νίκος Δάλλας

Φωτισμοί: Μαρία Λαζαρίδου, Δήμητρα Αλουτζανιδου

Επιμέλεια Παραγωγής: Φαίη Πανουσοπούλου

 Ερμηνεύουν: Γιώργος Νικόπουλος - Δημήτρης Πολίτης

 

Διάρκεια παράστασης: 60'

 

 

Πληροφορίες:

 

Τοποθεσία: Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου

Ημερομηνίες: Σάββατο 5 Μαρτίου στις 21.00 και Κυριακή 6 Μαρτίου στις 19.00

 

Τιμές εισιτηρίων: 10 € κανονικό και 8 € μειωμένο

 

Η προπώληση των εισιτηρίων, στο Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρ. ΕΟΤ) στην κεντρική πλατεία Καβάλας (τηλ. ταμείου 2510 620 566), θα ξεκινήσει την Πέμπτη 3 Μαρτίου, 11.00 – 14.00 και 18.00 – 20.00.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.