Σειρά σημαντικών επαφών είχε την περασμένη εβδομάδα αντιπροσωπεία του δήμου Καβάλας, με τα μέλη του τουριστικού και πολιτιστικού οργανισμού του Βερολίνου Visit Berlin.

 

Καλεσμένοι του εν λόγω οργανισμού ήταν οι αντιδήμαρχοι Τουρισμού και Ανάπτυξης, Παναγιώτης Αγγελίδης, Πολιτισμού, Απόστολος Μουμτσάκης και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Cosmopolis, Άλκης Ζοπόγλου.

 

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχε και ο σύμβουλος του δημάρχου Καβάλας, Σιμιτσής Κωστής, ο οποίος μετέφερε στους διοργανωτές τους χαιρετισμούς του κ. Θόδωρου Μουριάδη.

 

Ο οργανισμός Visit Berlin είναι αρμόδιος για τη χάραξη της τουριστικής προβολής του δήμου του Βερολίνου (που ταυτίζεται με το ομόσπονδο κρατίδιο), καθώς και για τη διοργάνωση μεγάλων καλλιτεχνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

 

"Το 2019 είχαμε φτάσει τις 30.000.000 διανυκτερεύσεις, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων αφορούσε επισκέπτες που ήθελαν να απολαύσουν το πλούσιο και ποικίλο πολιτιστικό μας προϊόν",

 

τόνισε ο διευθυντής τουρισμού Henke Lutz, ο οποίος προθυμοποιήθηκε να παράσχει την τεχνογνωσία του οργανισμού στις αντίστοιχες υπηρεσίες του Δήμου Καβάλας.

 

Η καβαλιώτικη αντιπροσωπία  επισκέφτηκε νεανικούς χώρους, οι οποίοι λειτουργούν με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια, έχουν έσοδα και αξιοποιούν προς όφελος του πολιτισμού το κτιριακό απόθεμα της πόλης.

 

Τέλος, υπήρχε και μία πρώτη διερευνητική επαφή με τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης που διοργανώνει εδώ κα τριάντα χρόνια την παγκόσμια έκθεση μουσικής WOMEX.

(δελτίο Τύπου)