Σωματεία και φορείς της Θάσου, εξέδωσαν ανακοίνωση για την απεργιακή κινητοποίηση της 28ης Φεβρουαρίου, στέλνοντας μήνυμα πως οι αγώνες θα συνεχιστούν και τονίζοντας πως το έγκλημα των Τεμπών δεν θα ξεχαστεί.

 

 

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

“Τα σωματεία και οι φορείς της Θάσου χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους μαθητές, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, που συμμετείχαν στις απεργιακές συγκεντρώσεις στη Θάσο την Τετάρτη 28 Φλεβάρη, μέρα πανελλαδικής απεργίας, με αποφάσεις δεκάδων Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, σωματείων, παρά την απαράδεκτη υπονομευτική στάση της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΓΣΕΕ, με απεργιακές αποφάσεις για όλο το δημόσιο.

 

Ένα χρόνο μετά το σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη ο λαός της Θάσου ένωσε ξανά την φωνή του με το υπόλοιπο εργατικό λαϊκό κίνημα της χώρας, υψώσαμε ξανά την φωνή μας για να μην συγκαλυφθούν οι ευθύνες της πολιτικής «κόστους - οφέλους», που βάζει στη ζυγαριά τις ζωές μας και τα κέρδη των ομίλων.

 

Στέλνουμε μήνυμα ότι το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί, όσες προσπάθειες συγκάλυψης κι αν γίνουν, όσο και αν επιχειρείται να θαφτούν οι ουσιαστικές αιτίες. 

 

Οι δυναμικές μαζικές κινητοποιήσεις σε όλη την χώρα στέλνουν αυτό το μήνυμα. Κάνουμε ξεκάθαρο ότι οι ένοχοι θα πληρώσουν, ότι θα αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες της κυβέρνησης, των προηγούμενων κυβερνήσεων, της ΕΕ, που εφαρμόζουν την πολιτική υπέρ των συμφερόντων του κεφαλαίου, που δεν υπολογίζει ζωές μπροστά στα κέρδη.

 

Η παρουσία και συμμετοχή δεκάδων νέων δυνάμεων στην απεργιακή συγκέντρωση και στο συλλαλητήριο είναι το πραγματικό ελπιδοφόρο μήνυμα, η ουσιαστική εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση στην πολιτική που υπονομεύει τη ζωή, το παρόν και το μέλλον μας. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ.

 

Με αγωνιστικές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις, παντού, στους χώρους δουλειάς, στα χωριά, στις γειτονιές.

 

Διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, μέτρα ασφαλείας στους χώρους δουλειάς.

 

Εξασφάλιση από το κράτος δωρεάν, πλήρους και απρόσκοπτης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλείας σε όλους, αναβάθμιση και στελέχωση του Κέντρου Υγείας Θάσου, με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Δημιουργία μονάδας τεχνητού νεφρού και φαρμακείο ΕΟΠΥΥ.

 

Να μην περάσει το αντιδραστικό νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, καμία σκέψη για την αναθεώρηση του άρθρου 16.

 

Να σταματήσει εδώ και τώρα το αίσχος των πλειστηριασμών, διαγραφή χρεών για τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους.

 

Στήριξη των αγροτών βιοπαλαιστών αγροτών, μείωση του κόστους παραγωγής, αγροτικό αφορολόγητο πετρέλαιο, γενναία μείωση στο αγροτικό ρεύμα.

 

Ασφαλείς φθηνές μεταφορές για το λαό. Δρομολόγια στη γραμμή Πρίνου - Καβάλας, που να εξυπηρετούν τις ανάγκες του λαού της Θάσου και όχι το κέρδος των εφοπλιστών.

 

Καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα σωματεία τους, να ενισχύσουν την ανάπτυξη αγώνων στην κατεύθυνση της σύγκρουσης με τις πολιτικές της κυβέρνησης, της ΕΕ, της εργοδοσίας, που θα μπλοκάρουν την αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική, θα κατοχυρώνουν νέες κατακτήσεις, διευρύνοντας το πλαίσιο πάλης για τις σύγχρονες ανάγκες των εργατικών λαϊκών οικογενειών.”