Από το βράδυ της Δευτέρας (04/03), θα αρχίσουν βροχοπτώσεις στον Νομό Καβάλας σύμφωνα με το meteokav.gr.

 

 

Το meteokav αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

“Σημαντική μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει τις επόμενες ώρες με κύριο χαρακτηριστικό τις αξιόλογες βροχές. Για κάθε νεότερο www.meteokav.gr.

 

Αναλυτικότερα, από σήμερα μετά τα μεσάνυχτα περίπου θα αρχίσουν να εκδηλώνονται τοπικές βροχές κατά περιόδους. Οι βροχές αυτές θα αποκτούν σταδιακά πιο γενικευμένο και αξιόλογο χαρακτήρα. Έτσι, το ξημέρωμα-πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης ώρες θα εκδηλώνονται βροχές μέτριας έντασης κατά κανόνα στο σύνολο του νομού ενώ τοπικά και πρόσκαιρα θα εκδηλώνονται εξάρσεις έντονης βροχόπτωσης.

 

Στη συνέχεια, μέχρι και τις πρώτες μεταμεσημβρινές ώρες θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται βροχές ασθενούς-μέτριας ένταση στο σύνολο του νομού. 

 

Έπειτα, αναμένεται σταδιακή βελτίωση με τα φαινόμενα να αποκτούν όλο πιο τοπικό και ασθενή χαρακτήρα και μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες θα έχουν σταματήσει τελείως.

 

Σε γενικές γραμμές στις περισσότερες περιοχές του νομού θα πέσουν αξιόλογα ύψη βροχής (πάνω από 20-25mm) ενώ τοπικά υπάρχει πιθανότητα για  μεγάλα ύψη βροχής (πάνω από 35mm). 

 

Η μεγαλύτερη πιθανότητα για κάτι τέτοιο εντοπίζεται σε περιοχές γύρω από το Παγγαίο (και ιδίως στην ανατολική βορειανατολική μεριά του βουνού, δηλαδή η ευρύτερη περιοχή Νικήσιανη-Παλαιοχώρι-Αντιφίλιπποι-Ελευθερούπολη) και σε περιοχές κοντά στον Στρυμωνικό κόλπο. Να επισημάνουμε ότι 1mm αντιστοιχεί σε 1 λίτρο ανά τετραγωνικό μέτρο.

 

Η θερμοκρασία σε πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές. Οι άνεμοι μέχρι και τις πρωινές ώρες της Τρίτης  θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις έως 4-5 μποφόρ στα παράκτια και 2-3 μποφόρ στα ηπειρωτικά. Έπειτα σταδιακά θα αποκτήσουν βόρειες διευθύνσεις και θα εξασθενήσουν. 

 

Για ζωντανή ενημέρωση www.meteokav.gr.”