Το Διοικητικό Συμβούλιο του εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, ενόψει της κινητοποίησης στις 28 Φεβρουαρίου 2024, αποφάσισε θα συμμετάσχει στη συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία ώρα 11.00 π.μ., καλώντας όσους έχουν τη δυνατότητα να παραβρεθούν.

 

Αναλυτικά σε ανακοίνωση αναφέρει:

​​​​​​​ 

Το πρόβλημα όμως είναι πως οι τιμές των τροφίμων ήδη έχουν επιβαρυνθεί με μία μέση αύξηση της τάξεως του 22% τα τελευταία δύο χρόνια και πλέον είναι δύσκολο να αποκλιμακωθούν.

 

Κάθε μέτρο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας πέφτει στο κενό.

 

Αποτέλεσμα του περιορισμού της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών είναι να στερείται η υπόλοιπη αγορά κάνοντας σχεδόν μηδενικούς τζίρους, αφού διατίθενται ελάχιστα έως μηδενικά ποσά για αγορά άλλων προϊόντων.

 

Την ίδια στιγμή οι 500 μεγαλύτεροι επιχειρηματικοί όμιλοι στην Ελλάδα εξασφάλισαν αμύθητα κέρδη, σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ειδικά οι επιχειρηματικοί όμιλοι των Super Market, της ενέργειας, των μεταφορών, των τραπεζών.

 

Η αισχροκέρδεια ανεβάζει στα ύψη (+240%) τις τιμές από το χωράφι στο ράφι, και ένας μη εισαγόμενος πληθωρισμός απειλεί τον πρωτογενή τομέα ενώ εκτοξεύει τα κέρδη συγκεκριμένων μόνο επιχειρήσεων.

 

Η ακρίβεια σε βασικά προϊόντα έχει ξεφύγει, οι τιμές στα σούπερ μάρκετ είναι κατά πολύ ακριβότερες σε σχέση με χώρες με πολύ μεγαλύτερους μισθούς!

 

Τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τάχα τα κύματα της ακρίβειας αποτελούν αφενός κοροϊδία -αφού δεν καλύπτουν τις ανάγκες- αφετέρου αναπαράγουν τις αιτίες των ανατιμήσεων καθώς ούτε οι τιμές των προϊόντων μειώνονται, ούτε οι μισθοί των εργαζομένων αυξάνονται, ούτε μειώνονται οι φόροι , που θα ήταν μεγάλη και άμεση ανακούφιση.

 

Αντίθετα οι επιπτώσεις από το νέο φορολογικό προβλέπεται να οδηγήσουν πολλές μικρές επιχειρήσεις σε ένα ακόμα αδιέξοδο.

 

Επιπλέον όσοι επαγγελματίες δεν καταφέρουν να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν  τα χρέη τους στον ΕΦΚΑ μέχρι τις 29/2/2024, κινδυνεύουν, αυτοί και οι οικογένειες τους να μείνουν ακάλυπτοι από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

 

Μόνο με πληρωμένες ή ρυθμισμένες εισφορές πλέον οι παροχές περίθαλψης για τους επαγγελματίες.

 

Οφείλουμε όλοι και συνεχίζουμε να διεκδικούμε για να προστατέψουμε την επαγγελματική μας αξιοπρέπεια.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

        

• Αφορολόγητο για όλους τους επαγγελματίες στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε προστατευόμενο μέλος. Κατάργηση του πρόσφατου νόμου για τη φορολογία των επαγγελματιών και κάθε τεκμαρτής φορολόγησης.

 

• Άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους, χωρίς προϋποθέσεις.

 

• Κατάργηση της τραπεζικής προμήθειας στις ψηφιακές συναλλαγές.

 

• Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στην ενέργεια και σε όλα τα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα.

 

• Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης καθώς και στα τρόφιμα λαϊκής κατανάλωσης.

 

• Να σταματήσει, εδώ και τώρα, το αίσχος των πλειστηριασμών 1ης κατοικίας και  μικρής επαγγελματικής στέγης.

 

• Να παγώσουν οι αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές με ταυτόχρονη αύξηση των συντελεστών αναπλήρωσης.

 

• Να θεσμοθετηθούν ρυθμίσει με πολύμηνες δόσεις που να μην ξεπερνούν το 5-10% του μέσου μηνιαίου εισοδήματος μας.

 

• Άμεση χορήγηση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και χωρίς προϋποθέσεις σε όλους.

(δελτίο Τύπου)