Την μονιμοποίηση εργαζόμενων των νομικών προσώπων που καταργήθηκαν ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση Καβάλας με επικεφαλής το Χρήστο Ποτόλια.

 

Αναλυτικά, σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

 

Μονιμοποίηση εργαζόμενων των νομικών προσώπων που καταργήθηκαν!

 

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου!

 

Σήμερα οι δήμοι όλης της χώρας υποφέρουν από τη μεγάλη υποστελέχωση σε προσωπικό. Ένα μείζον ζήτημα καθότι “δήμος” είναι οι εργαζόμενοί του.

 

Οι τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό δεν έχουν επιπτώσεις μόνο στην εξυπηρέτηση των πολιτών, αλλά και στην εντατικοποίηση της δουλειάς και τον κίνδυνο εργατικών δυστυχημάτων, όπου δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχουν ενταθεί.

 

Με δεδομένη την υποστελέχωση και στο δήμο μας, στην συνεδρίαση λογοδοσίας που θα γίνει την Τρίτη 27-02-24, καλούμε τη διοίκηση να ξεκινήσει διαδικασίες μονιμοποίησης των συμβασιούχων των νομικών προσώπων που καταργήθηκαν, παράλληλα με ενέργειες για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου.

 

Σημειώνουμε ότι στις αρχές Οκτώβρη του 2023, η κυβέρνηση της ΝΔ ψήφισε νόμο σε συνέχεια των μεταρρυθμίσεων προηγούμενων κυβερνήσεων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) στην Τοπική Διοίκηση, ο οποίος αποτελεί ένα ακόμα αντιλαϊκό εργαλείο για τη «στεγανοποίηση» των δήμων απέναντι σε κάθε λαϊκή ανάγκη και διεκδίκηση, προωθώντας ένα ακόμα πιο «φιλικό περιβάλλον» στις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα, όπως προβλέπουν και τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης.

 

Έτσι οι εργαζόμενοι που ενσωματώθηκαν στο δήμο μετά την κατάργηση των νομικών προσώπων, είναι 26 της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, 83 του Ν.Π. ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ και 40 του ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ  του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ.

 

Ως Λαϊκή Συσπείρωση θεωρούμε ότι άμεσα πρέπει να γίνει η μονιμοποίηση όλων αυτών των συμβασιούχων χωρίς να μεταβληθούν οι αμοιβές τους και κάθε άλλο δικαίωμα που είχαν στα νομικά πρόσωπα.

 

Είναι αυτονόητο ότι όλοι οι παραπάνω εργαζόμενοι, κάλυπταν πρώτα και κύρια πάγιες και διαρκείς ανάγκες των ίδιων για εργασία, αλλά κάλυπταν και ανάγκες της υπηρεσίας όπου ήταν τοποθετημένοι.

 

Είναι δεδομένο ότι οι ανάγκες των ίδιων των εργαζόμενων για εργασία παραμένουν, όπως επίσης και οι ανάγκες λειτουργίας του δήμου εξακολουθούν να ισχύουν, αφού οι υπηρεσίες των νομικών προσώπων θα συνεχίσουν να παρέχονται, οπότε θεωρούμε ότι δικαιολογείται και επιβάλλεται η μονιμοποίηση τους και το τέλος της ομηρίας τόσων εργαζόμενων για πολλά χρόνια, καθώς και η απαράδεκτη πρακτική της ανακύκλωσης της ανεργίας, με το “φύγε εσύ...έλα εσύ”.

 

Η ελπίδα για το σύνολο των εργαζόμενων βρίσκεται στη συνέχιση της αντιπαράθεσης με την πολιτική που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των λίγων.

 

Η αισιοδοξία βρίσκεται στο δυνάμωμα του ρεύματος αμφισβήτησης απέναντι στην κυρίαρχη πολιτική. Η αντιλαϊκή πολιτική αντιμετωπίζεται στους δρόμους του αγώνα, εκεί ασκούνται οι πιέσεις και προς την εκάστοτε εξουσία και πολύ περισσότερο σήμερα, στην κυβέρνηση της ΝΔ υπό τον κύριο Μητσοτάκη. Πρέπει η πραγματική αντιπολίτευση, που γίνεται στους δρόμους του αγώνα, να δυναμώσει ακόμα περισσότερο.

 

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΑΠΕΡΓΊΑ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ Ν ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ Κ. ΠΛΑΤΕΊΑ ΩΡΑ 11:00.

(δελτίο Τύπου)