Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει από σήμερα, Κυριακή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές-καταιγίδες, την στροφή των ανέμων σε νοτιάδες και την μικρή πτώση της θερμοκρασίας ως προς τις μέγιστες τιμές. Σύμφωνα με την αναλυτική πρόγνωση του meteokav.gr για την Καβάλα.

 

Αναλυτικότερα, σήμερα, Κυριακή από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα εκδηλώνονται κατά περιόδους πρόσκαιρες τοπικές βροχές-μπόρες. Τα φαινόμενα αυτά θα αφορούν κυρίως τα ορεινά και πεδινές περιοχές στο βόρειο κομμάτι του νομού και κοντά σε ορεινούς όγκους.

 

Μετά τα μεσάνυχτα τα φαινόμενα θα αρχίσουν να αποκτούν σταδιακά πιο γενικευμένο και αξιόλογο χαρακτήρα. Έτσι, το ξημέρωμα-πρωινές ώρες Δευτέρας αναμένονται βροχές και μεμονωμέμες καταιγίδες στο σύνολο του νομού. Ενώ τοπικά και πρόσκαιρα τα φαινόμενα υπάρχει πιθανότητα να αποκτούν έντονο χαρακτήρα.

 

Στην συνέχεια αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού με τις βροχές να αποκτούν όλο πιο τοπικό και λιγότερο αξιόλογο χαρακτήρα και  μέχρι τις βραδινές τα φαινόμενα θα έχουν σταματήσει τελείως.

 

Αξιόλογα ποσά υετού αναμένονται κυρίως στα ορεινά και σε πεδινά στο βόρειο κομμάτι και και κοντά σε ορεινούς όγκους.

 

Οι άνεμοι από τις πρωινές ώρες της Κυριακής προοδευτικά θα στραφούν σε νοτιάδες και θα ενισχυθούν.

 

Έτσι από τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής μέχρι και τις πρώτες μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας αναμένονται άνεμοι νότιων διευθύνσεων  εώς 7-9 μποφόρ στην Θάσο, 5-7 μποφόρ σε παράκτια και ορεινά και εώς 3-5 μποφόρ στα πεδινά. Από το μεσημέρι της Δευτέρας σταδιακή εξασθένιση των ανέμων και στροφή τους σε βόρειες διευθύνσεις.

 

Το επόμενο διήμερο αναμένεται μικρή σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας ως προς τις μέγιστες τιμές.

 

Στην συνέχεια μέσα στην εβδομάδα αναμένονται μικρή περεταίρω πτώση της θερμοκρασίας με την θερμοκρασία να πλησιάζει τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

 

Για κάθε νεότερο www.meteokav.gr.