Τη μείωση του τιμολογίου της ΔΕΥΑΚ για τις ευπαθείς ομάδες ακόμα και κάτω από αυτό του κοινωνικού τιμολογίου απευθύνει προς τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας, ο πρώην δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής. Αναλυτικά στην πρόταση αναφέρεται:

 

Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις άκαρπες προσπάθειες της διοίκησης του Δήμου να βρει έναν μπούσουλα για την τιμολόγηση του νερού που καταναλώνουν οι άποροι συμπολίτες μας.

 

Δεν χρειάζεται να ψάχνει εξεζητημένες λύσεις. Ούτε να κόβει το νερό από ανήμπορους οικονομικά και άρρωστους ανθρώπους. Αρκεί να συνεργαστεί με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου μας, που διαθέτουν τον κατάλογο όσων ζήτησαν να μειωθούν τα δημοτικά τέλη. Πρόκειται για τρεις αναγνωρισμένες κατηγορίες:

α) Αυτοί που λαμβάνουν επιδόματα Κοινωνικής Πρόνοιας,

β) Αυτοί που παίρνουν επιδόματα πρώτων κοινωνικών βοηθειών και κοινωνικής αλληλεγγύης,

γ) Αυτοί που είναι γραμμένοι στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του εταιρικού κοινωνικού σχήματος “Στηρίζω”.

 

Προτείνουμε για όλους τους παραπάνω συμπολίτες μας, που είναι περίπου 500 οικογένειες, να ισχύσει για φέτος γενναία μείωση των τελών ύδρευσης και αποχέτευσης, μεγαλύτερη από εκείνην που ισχύει για το Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΥΑΚ. Η επιβάρυνση για την επιχείρηση δεν θα αποτελέσει πρόβλημα και θα είναι μικρή, μπορεί δε να την αναλάβει ο Δήμος μέσω της Κοινωνικής Πρόνοιας.

 

----------------

 

ΥΓ 1. Με την υπόθεση Χαλκερού θα ασχοληθούμε αργότερα.

ΥΓ 2. Υπάρχουν δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι που οφείλουν χρήματα στη ΔΕΥΑΚ ή στον Δήμο;