Συνελήφθησαν το μεσημέρι της Δευτέρας 29 Ιανουαρίου 2024 δύο άνδρες, μέλη σπείρας που δραστηριοποιούνταν στην εξαπάτηση πολιτών.

 

Συγκεκριμένα, εξιχνιάστηκαν μία απόπειρα απάτης και μία τετελεσμένη απάτη, που διαπράχθηκαν σε βάρος δύο ανδρών σε περιοχές της Δράμας και της Καβάλας.

 

Αναλυτικά, σχετικό δελτίο Τύπου της αστυνομίας αναφέρει:

 

Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, δύο υποθέσεις απατών εκ των οποίων μία τετελεσμένη και μία απόπειρα, που διαπράχθηκαν την 8-1-2024 και την 29-1-2024 σε βάρος δύο ημεδαπών σε περιοχές της Καβάλας και της Δράμας αντίστοιχα.

 

Συνελήφθησαν χθες (29-1-2024) το μεσημέρι, στη  Δράμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας με την συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Αστυνομικού Τμήματος Δράμας, δύο αλλοδαποί, μέλη σπείρας που δραστηριοποιούνταν στην εξαπάτηση πολιτών και βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της απάτης. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους, που αναζητούνται.

 

Αναλυτικότερα, άγνωστοι δράστες συνεργοί των συλληφθέντων επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τους παθόντες και προφασιζόμενοι ότι συγγενικό τους πρόσωπο έχει τραυματισθεί και χρειάζεται άμεση χειρουργική επέμβαση, τους ζήτησαν να καταβάλουν χρηματικά ποσά για την πραγματοποίηση της επέμβασης, ενώ οι συλληφθέντες σε ρόλο εισπράκτορα θα παραλάμβαναν τα συμφωνηθέντα ποσά.

 

Έπειτα από καταγγελίες περιστατικών απόπειρας απάτης σε περιοχές της Δράμας  πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν οι δράστες να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ενώ από την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι με την ίδια μεθοδολογία ο ένας συλληφθέντας δράστης την 8-1-2024 παρέλαβε από μία ημεδαπή χρηματικό ποσό, χρυσαφικά και λίρες.

 

Από την κατοχή των δραστών κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και το ανωτέρω όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας, για την ταυτοποίηση των συνεργών τούς και την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.