Μετατίθεται για τις 11 Μάη η εξέταση της προσφυγής του Δήμου Καβάλας στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), με την οποία ζητείται η ακύρωση των Περιβαλλοντικών Όρων του έργου κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΠ.

 

Την είδηση γνωστοποίησε ο δικηγόρος Χρυσόστομος Βελάκης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» της Καβάλας (102,8 στα FM).

 

Η υπόθεση είχε προγραμματιστεί να εισαχθεί προς συζήτηση, ύστερα από δύο αναβολές, στις 17 Φλεβάρη, πλην όμως, η υπόθεση χαρακτηρίστηκε ως ιδιαιτέρως σημαντική και θα εξεταστεί από την επταμελή κι όχι από την πενταμελή σύνθεση του Ε’ τμήματος του ΣτΕ.

 

Ως εκ τούτου, μετατέθηκε κι η ημερομηνία εξέτασης της υπόθεσης στις 11 Μάη, αν και, λόγω της συνεχιζόμενης αποχής των δικηγόρων, μάλλον θα έπαιρνε και τρίτη αναβολή.

 

Σημειώνεται ότι τα Τμήματα του ΣτΕ συνεδριάζουν δημόσια είτε σε πενταμελή σύνθεση, στην οποία μετέχουν ο πρόεδρος του Τμήματος, δύο σύμβουλοι και δύο πάρεδροι και ο γραμματέας, είτε σε επταμελή σύνθεση, στην οποία μετέχουν ο πρόεδρος του Τμήματος, τέσσερις σύμβουλοι και δύο πάρεδροι και ο γραμματέας.

 

Ο κ. Βελάκης, ο οποίος ορίστηκε να υπερασπιστεί την υπόθεση εκ μέρους του Δήμου,  χαρακτήρισε θετικό το γεγονός της εξέτασης της προσφυγής από την διευρυμένη σύνθεση του Τμήματος.