Το meteokav.gr ενημερώνει για την κακοκαιρία που θα έρθει στην Καβάλα, το βράδυ του Σαββάτου (06/01).

 

 

Το meteokav αναφέρει αναλυτικά τα εξής: 

“Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και την στροφή των ανέμων σε νοτιάδες με παράλληλη ενίσχυση τους (πρόσκαιρα). 

 

Ενώ θα παρατηρηθεί και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Για κάθε νεότερο και ζωντανή ενημέρωση www.meteokav.gr 

 

Αναλυτικότερα, σήμερα από τις πρώτες βραδινές ώρες υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης βροχών κατά περιόδους στα ορεινά τμήματα και σε πεδινά κοντά σε αυτά και στα βορειότερα ανατολικότερα τμήματα του νομού, στα υπόλοιπα τμήματα η πιθανότητα για κάτι τέτοιο είναι μικρότερη.

 

Τα φαινόμενα αυτά σταδιακά θα αποκτούν πιο γενικευμένο και αξιόλογο χαρακτήρα κι έτσι μέσα στην νύχτα προς το ξημέρωμα Κυριακής θα υπάρξει ένα πέρασμα βροχών-μεμονωμένων καταιγίδων που θα επηρεάσει το σύνολο του νομού. 

 

Κατά το πέρασμα αυτό υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν πρόσκαιρα και τοπικά έντονα φαινόμενα.

 

Από τις πρωινές ώρες της Κυριακής ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση, κι έτσι κατά την διάρκεια της Κυριακής αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα για κατά περιόδους τοπικές βροχές.

 

Την Δευτέρα αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με μικρή πιθανότητα για πρόσκαιρες τοπικές ασθενείς βροχές κατά περιόδους. Ενώ την Τρίτη αναμένονται τοπικά ασθενή φαινόμενα μέχρι τις πρωινές ώρες και στην συνέχεια σταδιακή βελτίωση, λεπτομέρειες για την Τρίτη την Δευτέρα (υπάρχει πιθανότητα για πρόσκαιρες χιονοπτώσεις όχι μόνο στις κορυφές των βουνών).

 

Η θερμοκρασία θα μπει σε πορεία αργής σταδιακής πτώσης που θα συνεχιστεί μέχρι και την Τετάρτη.

 

Οι άνεμοι σήμερα από τις  πρώτες βραδινές ώρες προοδευτικά θα στραφούν σε νοτιάδες και θα ενισχυθούν. Κι έτσι το ξημέρωμα της Κυριακής θα φτάσουν πρόσκαρα εντάσεις 8-9 μποφόρ στα παράκτια(οι μεγαλύτερες ριπές στην Θάσο), 7-8 μποφόρ στα ορεινά και σε πεδινά τμήματα που νότια του έχουν ορεινό όγκο και 5-6 μποφόρ στις υπόλοιπες περιοχές. 

 

Μετά το ξημέρωμα της Κυριακής οι άνεμοι θα εξασθενήσουν σταδιακά και θα στραφούν σε μεταβλητές διευθύνσεις. Ενώ την Δευτέρα οι άνεμοι θα στραφούν σταδιακά σε βοριάδες. Για κάθε νεότερο www.meteokav.gr.”