Χριστούγεννα στην Καβάλα 2023

 

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023

 

- 17:30 Παλιά Μουσική – Τζαμί Χαλίλ Μπέη

 

«Σαν παλιό σινεμά» Τα Χριστούγεννα κρύβουν ένα παραμύθι που όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας έχουν ανάγκη να ζήσουν. Παιδιά, αλλά και ενήλικες που αισθάνονται παιδιά, αφού γίνουν μία μεγάλη παρέα θα έχουν την ευκαιρία να νιώσουν τη μαγεία και τη θαλπωρή των Χριστουγέννων απολαμβάνοντας την προβολή μιας υπέροχης Χριστουγεννιάτικης ταινίας.

 

Η εκδήλωση απευθύνεται σε μικρά και μεγάλα παιδιά.

 

Διοργάνωση:

 

-Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός»

-Εξωραϊστικός πολιτιστικός σύλλογος Παναγίας «Το Κάστρο»

 

- 18:00 Πλατεία Κονσουλίδη

 

«Χ-mas Rock». "Οι μπάντες του ωδείου "Νεάπολις", έρχονται να σας ξεσηκώσουν και να δώσουν  μια ροκ διάθεση παίζοντας γνωστές ροκ-ποπ επιτυχίες!".

 

- 20:00 Υπόγειο της Δημοτικής Αγοράς Καβάλας (πλαϊνή είσοδος/οδός Αμύντα).

 

«Christmas in the City» Οπτικουακουστική δράση με έκθεση σύγχρονης τέχνης και ζωντανές μουσικές performance

 

- 20:00 Εγκαίνια ομαδικής έκθεσης σύγχρονης τέχνης abstract, street & pop art καλλιτεχνών της ευρύτερης περιοχής καθώς και από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

 

Anton Beatbox - Ritual electronics + Grey area vinyl dj set http://www.beatboxvinyl.com

 

21:00 Αριστοτέλης Δεληγιαννίδης - Live painting act

 

21:30 Mononome - Live beat performance με τον διεθνούς φήμης μουσικό παραγωγό και beat maker.

Photini Meletiadis - Site specific χορογραφική performance.

 

23:00 Themi Undergroove - Live Cassette & DAT tapes performance.

 

- 20:00 Σκηνή Κεντρικής Πλατείας (Ελευθερίας) Καβάλας

 

«Jazzy Christmas». Μουσική συναυλία από το Σύνολο Τζαζ του Μουσικού Σχολείου Καβάλας θα παρουσιάσει έργα χριστουγεννιάτικου ρεπερτορίου και τζαζ στάνταρντς.

 

- 20:30 Μεγάλη Λέσχη Καβάλας

 

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας. Το Εργαστήρι Μουσικών Συνόλων, η Συμφωνική Ορχήστρα Δωματίου και η Παιδική – Εφηβική Χορωδία του ΔΩΚ κάνουν ένα ταξίδι σε μουσικές του κόσμου στην ατμόσφαιρα μιας Χριστουγεννιάτικης ιστορίας και προσθέτουν λίγη ακόμη μαγεία σε αυτές τις ξεχωριστές ημέρες της χρονιάς.

 

Συμμετέχουν: Ορχήστρα Δωματίου Δ.Ω.Κ., Σύνολο ˝Ακορντεονάτα˝, Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής, Σύνολο Σαξοφώνων, Σύνολο Κρουστών, Μουσικό Σύνολο Κιθαριστών, Παιδική και Νεανική Χορωδία Δ.Ω.Κ.

 

Παραμυθούπολη Νέστου

 

- 20:00 Μουσικό συγκρότημα «Bliss»

 

Ονειρούπολη, Δράμα

 

- 18:30 Κεντρική Σκηνή

 

Η Πολιτιστική Στέγη Κρηνίδων έρχεται στην Ονειρούπολη να παίξει και να τραγουδήσει παραδοσιακά κάλαντα με τη χορωδία της

 

- 19:30 Κεντρική Σκηνή

 

Ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Διποτάμων Δράμας «Ο Άγιος Νικόλαος» παρουσιάζει χορούς του Πόντου στη σκηνή της Ονειρούπολης.

 

- 20:00 Κεντρική Σκηνή

 

Τα παιδικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρκαδικού παρουσιάζουν παραδοσιακούς χορούς από την περιοχή του Πόντου.

 

Απόλλωνας Σινεμά

 

Προβολή της Χριστουγεννιάτικης ταινίας «Κουραμπιέδες από Χιόνι»

 

Περίληψη

 

Σε ένα πανέμορφο ορεινό χωριό, ένας ιδιόρρυθμος ζαχαροπλάστης, ο κύριος Παναγιώτης (Αλέξανδρος Αντωνόπουλος) αναγκάζεται λόγω συνθηκών να κρύψει από όλους στο σπίτι του την μικρούλα Φανή (Αριάδνη Βελλή). Γρήγορα τα δυο εγγόνια του (Σπύρος Ντούγιας, Στέλλα Μουρίκη) και ένας φίλος τους (Στρατής Ζαχαρής) ανακαλύπτουν την κρυμμένη Φανή και έτσι σχηματίζεται η συμμορία των πέντε. Τα τέσσερα παιδιά και ο κύριος Παναγιώτης ζουν μια υπέροχη περιπέτεια μεταξύ πραγματικότητας και παραμυθιού. Πρέπει όμως πρώτα να ξεγελάσουν τους πάντες. Την κόρη του κυρίου Παναγιώτη (Κατερίνα Γερονικολού), τον γιατρό του χωριού (Μελέτης Ηλίας) και γενικώς όλους τους κατοίκους της μικρής κοινωνίας. Τα εμπόδιά τους είναι άπειρα κι αφού περάσουν από χίλιες δυο ανατροπές και δοκιμασίες, θα αποκαλυφθούν και θα χρειαστεί να έρθουν αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους. Θα ζήσουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα;

Προβολή της Χριστουγεννιάτικης ταινίας «Wonka»

 

Περίληψη

 

Όταν ο αισιόδοξος και γεμάτος δέος Γουίλι Γούνκα καταφθάνει στο κέντρο του κόσμου της σοκολατοποιίας, δεν έχει παρά μερικά κέρματα στην τσέπη του και ένα καπέλο γεμάτο όνειρα, συμπεριλαμβανομ ένου να ανοίξει το δικό του μαγαζί με σοκολάτες πλάι στους σπουδαιότερους σοκολατοποιούς του κόσμου. Αλλά σε αυτή τη μεγαλοπρεπή, αν όχι ανελέητη, πόλη, τα ελάχιστα χρήματα του Γουίλι κάνουν φτερά γρήγορα, και καταλήγει σε ένα μονοπάτι γεμάτο κακουχίες καθώς αναγκάζεται να δουλέψει σαν σκλάβος σε ένα πλυσταριό. Παρόλο που το μέλλον του Γουίλι διαγράφεται δυσοίωνο, το φρόνημα του παραμένει ακμαιότατο, αν και η σοκολατοποιία είναι ένας κλάδος πολύ πιο σκληρός από αυτό φαίνεται και η ευφυία του δεν τυχαίνει θερμής υποδοχής από το αδίστακτο Καρτέλ της Σοκολάτας, που θα κάνει τα πάντα για να κρατήσει την πελατεία δική του. Όμως, χάρη στη μοναδικότητα και τις ιδιοφυείς ιδέες του και με τη βοήθεια μερικών εντυπωσιακών φίλων – ειδικά μιας πανέξυπνης ορφανής νεαρής που ακούει στο όνομα Νουντλ.