Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στην Καβάλα κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου, σύμφωνα με το meteokav.gr.

 

To meteokav αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

“Πρόσκαιρη αλλά σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός κατά την διάρκεια του Σαββάτου, ήδη από τις πρωινές ώρες με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχοπτώσεις, τους ισχυρούς έως κατά τόπους θυελλώδεις ανέμους καθώς και την σημαντικότατη πτώση της θερμοκρασίας από αργά το βράδυ μετά τα μεσάνυχτα προς το ξημέρωμα της Κυριακής. 

 

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά τμήματα. Για ζωντανή ενημέρωση www.meteokav.gr.

 

Αναλυτικότερα σε πρώτη φάση αύριο από τις πρώτες πρωινές μέχρι περίπου και τις μεσημεριανές ώρες αναμένονται να εκδηλωθούν κατά περιόδους βροχοπτώσεις-μπόρες (μέτριας έντασης κατά βάση) με έμφαση στα βορειότερα τμήματά του Νομού και σε περιοχές γύρω από ορεινούς όγκους.

 

Σταδιακά και σε δεύτερη φάση από αργά το απόγευμα προς τις βραδινές ώρες θα υπάρξει ένα γενικευμένο πέρασμα βροχοπτώσεων από τα δυτικά το οποίο θα επηρεάσει το σύνολο του νομού. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα έχουν έντονο χαρακτήρα ενώ υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας.

 

Εν συνεχεία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν γρήγορα και σε πολλές περιοχές σταδιακά θα σταματήσουν με τις νεφώσεις όμως να παραμένουν αυξημένες.

 

Μετά τα μεσάνυχτα η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση ενώ μέσα στην νύχτα προς τα ξημερώματα-πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής υπάρχει πιθανότητα να εκδηλώνονται κατά περιόδους πρόσκαιρα, τοπικά ασθενή φαινόμενα στον ορεινό όγκο της Λεκάνης και στην Θάσο. Μικρή πιθανότητα σε όλα τα υπόλοιπα τμήματα του νομού.

 

Από το απόγευμα του Σαββάτου θα εκδηλώνονται χιονοπτώσεις στις κορυφές των μεγάλων ορεινών όγκων, με τα υψόμετρα χιονόπτωσης να πέφτουν σταδιακά έτσι ώστε λίγο πριν το τέλος του γενικευμένου περάσματος αργά το βράδυ του Σαββάτου να εκδηλωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε περιοχές άνω των 900-1000μ κατά μέσο όρο.

 

Μέσα στην νύχτα-ξημερώματα Κυριακής υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν πρόσκαιρες ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις στον ορεινό όγκο της Λεκάνης με υψόμετρο άνω των 700μ κατά μέσο όρο.

 

Από τα ορεινά χωριά του Νομού πιθανότητα για πρόσκαιρες χιονοπτώσεις εντοπίζονται στην Λεκάνη και το Βουνοχώρι ενώ στα υπόλοιπα ορεινά χωριά η πιθανότητα είναι μικρότερη αλλά υπαρκτή.

 

Οι άνεμοι θα πνέουν ήδη από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου αρχικά 5-6 μποφόρ κατά μέσο όρο από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις ενώ θα ενισχυθούν περαιτέρω από τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες φτάνοντας τοπικά στην παράκτια ζώνη τα 8 με 9 μποφόρ.

 

Σταδιακά από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου θα στραφούν σε ποιο δυτικούς-βορειοδυτικούς με την ένταση τους να παραμένει σημαντικά ενισχυμένη και κατά την διάρκεια της Κυριακής ιδίως στο δυτικό τμήμα του Νομού, κοντά στον Στρυμωνικό.

 

Ο καιρός μέσα στην Κυριακή θα είναι σημαντικά βελτιωμένος με παροδικές νεφώσεις (στο πρώτο μισό της ημέρας) ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση με έντονη την αίσθηση του κρύου λόγω και των κατά τόπους ισχυρών ανέμων.

 

Η θερμοκρασία κατά μέσο όρο στα ορεινά θα κυμανθεί από -1 έως +4°C, στα πεδινά από 3 έως 8°C ενώ στην παράκτια ζώνη από 4 έως 9°C.

 

Γενικά αίθριος ο καιρός την Δευτέρα, με εκδήλωση παγετού σε όλα τα ορεινά και πεδινά ηπειρωτικά τμήματα νωρίς το πρωί αλλά και αργά το βράδυ με την θερμοκρασία να κυμαίνεται στα ορεινά από -6 έως +3°C (οι χαμηλότερες τιμές ιδίως σε οροπέδια, όπως είναι η Λεκάνη), στα πεδινά-ηπειρωτικά από -4 έως +6° ενώ στα παράκτια από -1 έως 8°C, οι χαμηλότερες τιμές σε περιοχές με επίπεδο ανάγλυφο (Τούζλα, Κεραμωτή κτλ).

 

Για οτιδήποτε νεότερο μείνετε συντονισμένοι στο www.meteokav.gr.”