Αντιπροσωπεία σωματείων και φορέων της Θάσου, συναντήθηκε την Τετάρτη (22/11), με τον Λιμενάρχη Καβάλας, Αθανάσιο Βρίζα και τον εκπρόσωπο του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Μαλαμίδη Απόστολο, με θέμα συζήτησης την αύξηση των δρομολογίων στην ακτοπλοϊκή γραμμή Πρίνου-Καβάλας.

 

Σχετική ανακοίνωση των σωματείων αναφέρει τα εξής:

 “Αντιπροσωπεία των σωματείων και φορέων της Θάσου στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που παίρνουν για το οξυμένο πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Πρίνου – Καβάλας, συναντήθηκε την Τετάρτη 22/11/2023 με τον Λιμενάρχη Καβάλας Κο Αθανάσιο Βρίζα και τον εκπρόσωπο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κο Μαλαμίδη Απόστολο.

 

Στην συνάντηση κατατέθηκε το κείμενο που συνυπέγραψαν 18 φορείς της Καβάλας-Θάσου, και ζητήθηκε να στηρίξουν τα αιτήματα των φορέων που υπογράφουν το κείμενο.

 

Από την συνάντηση φάνηκε ότι απαιτείται έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών που ως αρμόδιος φορέας έχει την ευθύνη για τα δρομολόγια. 

 

Η αντιπροσωπεία απαίτησε να στηριχτεί το αίτημα αυτό για την αύξηση δρομολόγιων στη γραμμή Πρίνου – Καβάλας από την περιφέρεια Αν. Μακ. Θράκη, τον Δήμο Καβάλας, τον Δήμο Θάσου και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

 

Γίνεται κατανοητό ότι απαιτείται η αγωνιστική διεκδίκηση των αιτημάτων αυτών από το λαό της Καβάλας και της Θάσου και με αυτό το σκεπτικό θα παρθούν αναλόγως πρωτοβουλίες

 

  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΑΛΛΙΡΑΧΗΣ
  • ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΑΣΟΥ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΜΕΝΑΡΙΩΝ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ”