Το κτήμα του Βασίλη Καρρά βρίσκεται στο Κοκκινοχώρι Παγγαίου και όποιος το επισκεφθεί θα εκτιμήσει τη ηρεμία και τη φυσική ομορφιά της ελληνικής υπαίθρου. 

 

Πριν από αρκετά χρόνια ο καλλιτέχνης ξεκίνησε να μετατρέπει το άγονο και πετρώδες έδαφος της περιοχής σ’ έναν πράσινο «παράδεισο» χάρμα οφθαλμών, με οπωροφόρα δένδρα, ελαιώνες (περισσότερα από 3.000 δέντρα), νέες καλλιέργειες, παραδοσιακά οικοδομήματα, χτιστούς φούρνους και μια τεχνητή λίμνη. 

 

Το must του Κτήματος Καρρά και μαγνήτης για τους επισκέπτες είναι η συλλογή του καλλιτέχνη από 20 περίπου καλοσυντηρημένα εντυπωσιακά κλασικά οχήματα περασμένων δεκαετιών από τις εταιρείες Jaguar, Mercedes-Benz, BMW, Ford, Jeep, Fiat, Mini, Citroen, Peugeot, Volkswagen και Lada. 

 

Στο κέντρο του χώρου εκτίθενται και μοτοσυκλέτες αλλοτινών εποχών, ανάμεσα σε αυτές διέκρινα την ιστορική  Zündapp και δυο BMW με καλάθι. 

 

Στα πρώτα του επαγγελματικά βήματα ο Βασίλης Καρράς και μέχρι να αρχίσει να βιοπορίζεται από το τραγούδι, εργαζόταν  ως μηχανικός αυτοκινήτων. 

 

Δεν ήταν βέβαια τυχαία η επιλογή του συγκεκριμένου επαγγέλματος, μιας ο γνωστός Καβαλιώτης τραγουδιστής έτρεφε ιδιαίτερη αδυναμία για τα αυτοκίνητα και τις μοτοσυκλέτες. 

 

Στον κόσμο των συλλεκτών, ισχύει ο κανόνας «όσο περισσότερη ανακατασκευή υφίσταται ένα αυτοκίνητο, τόσο μειώνεται η αξία του». 

 

Κι εδώ στη συλλογή του καλλιτέχνη τα περισσότερα έχουν υποστεί μηδενική ανακατασκευή.

 

πηγή: epsilonharpas.blogspot.com