Σε νέα ενημέρωση για την κακοκαιρία που θα πλήξει την Καβάλα, προχώρησε το meteokav.gr. 

 

 

Το meteokav αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

“Όπως έχουμε ενημερώσει σημαντική μεταβολή του καιρού αναμένεται αύριο Σάββατο στην περιοχή μας με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές-καταιγίδες, την στροφή των ανέμων σε νοτιάδες και την ενίσχυση τους (όχι όλη την μέρα) και την πτώση της θερμοκρασίας. Για ζωντανή ενημέρωση www.meteokav.gr.

 

Αναλυτικότερα, ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένονται αυξημένες νεφώσεις και σταδιακά θα αρχίσουν να εκδηλώνονται τοπικές βροχές-μπόρες στα βόρεια και δυτικά τμήματα του νομού και σε ορεινές περιοχές, μικρή πιθανότητα στα υπόλοιπα τμήματα του νομού. 

 

Στην συνέχεια, καθώς οδεύουμε προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες αναμένεται ένα πέρασμα βροχών και τοπικών καταιγίδων από τα δυτικά που σταδιακά θα επηρεάσει το σύνολο του νομού με εξάρσεις έντονης βροχόπτωσης. 

 

Κατά το πέρασμα υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση έντονων φαινομένων και τοπικών χαλαζοπτώσεων, μεγαλύτερη πιθανότητα για κάτι τέτοιο εντοπίζεται στα ορεινά τμήματα του νομού και σε πεδινές περιοχές κοντά σε ορεινές περιοχές καθώς και στο βόρειο κομμάτι του νομού. 

 

Μετά το πέρασμα ο καιρός θα παρουσιάσει γρήγορη βελτίωση από τα δυτικά προς τα ανατολικά και πριν τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα έχουν σταματήσει στο σύνολο του νομού.

 

Οι άνεμοι από τις πρώτες πρωινές ώρες θα στραφούν σε νότιες διευθύνσεις και σταδιακά θα ενισχύονται. Έτσι, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες οι ριπές θα φτάσουν τα 7-8 μποφόρ στην Θάσο (τοπικά και πρόσκαιρα εώς 9),τα 6-7 μποφόρ στα υπόλοιπα παράκτια και στα ορεινά (τοπικά και πρόσκαιρα εώς 8 ) και τα 4-6 μποφόρ στα ηπειρωτικά πεδινά. Μετά τις πρώτες μεσημβρινές ώρες αναμένεται σταδιακή εξασθένηση και στροφή των ανέμων σε δυτικές διευθύνσεις.

 

Για κάθε νεότερο www.meteokav.gr ενώ για το καιρό της επόμενης εβδομάδας δείτε την προηγούμενη μας ενημέρωση εδώ.”