“Στο βρεφονηπιακό σταθμό του Πρίνου λειτουργεί μόνο ένα τμήμα, παρόλο που οι ανάγκες υπαγορεύουν την ίδρυση και δεύτερου τμήματος καθώς και ίδρυση βρεφικού σταθμού. Οι ανάγκες στα χωριά Ραχώνι, Σωτήρος, Καλλιράχη είναι αυξημένες. Αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα, αναφορικά με τη φύλαξη των παιδιών τους”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε επιστολή της προς το δημοτικό συμβούλιο Θάσου, η τοπική Λαϊκή Συσπείρωση.

 

Η επιστολή-ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

“Πέρασαν πάνω από 30 χρόνια από την έναρξη της  επέκτασης του ρυμοτομικού σχεδίου στον Πρίνο. Τότε δεσμεύτηκε ένα οικόπεδο για την ανέγερση ενός νέου βρεφονηπιακού παιδικού σταθμού στον Πρίνο. 

 

Πρέπει να τονιστεί ότι ο εν λόγω βρεφονηπιακός σταθμός εξυπηρετεί τα όμορα χωριά (Ραχώνι, Σωτήρος, Καλλιράχη). 

 

Στο βρεφονηπιακό σταθμό λειτουργεί μόνο με ένα τμήμα, παρόλο που οι ανάγκες υπαγορεύουν την ίδρυση και δεύτερου τμήματος καθώς και ίδρυση βρεφικού σταθμού.

 

Αν αναζητήσει κανείς το βρεφονηπιακό σταθμό στο Διαδίκτυο, θα τον εντοπίσει ως “Δημοτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός Πρίνου” και αυτή θα ήταν η σωστή λειτουργία του. 

 

Ωστόσο, οι ανάγκες στα χωριά αυτά (Ραχώνι, Σωτήρος, Καλλιράχη) είναι αυξημένες, γιατί υπάρχουν νέα ζευγάρια,  εργαζόμενοι γονείς. 

 

Αυτοί αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα, αναφορικά με τη φύλαξη των παιδιών τους, γιατί οι ίδιοι ασχολούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στην ελαιοσυλλογή και στον τουρισμό.

 

Θέτουμε τα παρακάτω ερωτήματα στη  Δημοτική Αρχή:

 

  • θα υπάρξει χρονοδιάγραμμα ανταλλαξιμότητας του συγκεκριμένου οικοπέδου ώστε να αρχίσουν οι εργασίες για ανέγερση νέου βρεφονηπιακού σταθμού;
  • τι προτίθεται να πράξει η Δημοτική Αρχή, ώστε να αντιμετωπιστεί το πολύ σοβαρό πρόβλημα της συσσώρευσης παιδιών στον παιδικό σταθμό του Πρίνου, ώστε να μην αναγκάζονται οι γονείς να εγγράφουν τα παιδιά τους στον παιδικό σταθμό του Λιμένα, όταν υπάρχουν εκεί κενές θέσεις”