Την ανάγκη αναβάθμισης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών επεσήμανε στην επίσκεψη του στην Καβάλα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ, Χριστόδουλος Τοψίδης.

 

Αναλυτικά, σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει:

 

Ο Χριστόδουλος Τοψίδης συνοδευόμενος από κλιμάκιο της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ περιόδευσε στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας την Παρασκευή 29/9.

 

Η περιοδεία ξεκίνησε από το Διοικητήριο της Καβάλας και ακολούθησε συνάντηση με το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων της ΠΕ Καβάλας προκειμένου για την καταγραφή των ζητημάτων που απασχολούν το συγκεκριμένο σωματείο, οι εργαζόμενοι του οποίου εξυπηρετούν νευραλγικά πόστα. Στην συνέχεια ο υποψήφιος Περιφερειάρχης επισκέφθηκε το Κ.Υ. Καβάλας όπου είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις τόσο με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όσο και με τους πολίτες που συνάντησε εκεί.

 

Κατόπιν, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ συνοδευόμενος πάντα από κλιμάκιο επισκέφθηκε την αγορά και την λαϊκή της Ελευθερούπολης όπου είχε επαφές με πολίτες αλλά και καταστηματάρχες καταγράφοντας τον παλμό της Ελευθερούπολης και της ευρύτερης περιοχής. Οι συναντήσεις απέδωσαν τα μέγιστα στην επικοινωνία των θέσεων της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ στις οποίες περιλαμβάνονται μέτρα στήριξης των τοπικών οικονομιών με απώτερο στόχο την συνολική οικονομική ανάπτυξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

 

Ακολούθησε επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας, όπου έγινε εκτενής συζήτηση για τις ανάγκες της υπηρεσίας, σε συνδυασμό μάλιστα και με τα έκτακτα και σοβαρά φαινόμενα που προέκυψαν στη φετινή αντιπυρική περίοδο. Από την πλευρά των στελεχών της Π.Υ. διατυπώθηκαν οι ανάγκες και οι δυσκολίες που υφίστανται. Ενώ από την πλευρά του ο Χριστόδουλος Τοψίδης τεκμηρίωσε την άποψη ότι η Π.Υ. στην περιφέρειά μας χρειάζεται αύξηση της στελέχωσης και αναβάθμιση της θέσης της από όλες τις πλευρές. Ενώ επείγει η αναβάθμιση (από όλες τις πλευρές) της Π.Υ. στο νησί της Θάσου. Η απερχόμενη διοίκηση περιορίσθηκε καθόλη την διάρκεια της θητείας της σε μία αδιαφορία λες και αδυνατεί να αντιληφθεί την ουσία των κινδύνων και των αναγκών που υφίστανται.

 

Το κλιμάκιο, πάντα με επικεφαλής τον κ. Τοψίδη επισκέφθηκε και την αγορά της Καβάλας και η περιοδεία ολοκληρώθηκε στην Εμπορική Έκθεση «KAVALA EXPO 2023». Εκεί, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης παρακολούθησε την τελετή των εγκαινίων και στη συνέχεια είχε επαφές και συνομιλίες με τους εκθέτες επικοινωνώντας τις θέσεις της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ τόσο για την Οικονομία και την Επιχειρηματικότητα, όσο και για τη συνολική ανάπτυξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

 

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ υπηρετεί τη θέση «ο άνθρωπος στο επίκεντρο» και με βάση αυτήν έχει δομήσει το πρόγραμμά της, το οποίο γνωρίζει μεγάλη αποδοχή από τους πολίτες της Περιφέρειας μας.