Την αντίθεσή του για το εργασιακό νομοσχέδιο που συζητιέται σήμερα Πέμπτη 21/9/2023 στην ολομέλεια της Βουλής, σημείωσε μιλώντας στον Ευριπίδη Ταρασίδη και στον KavalaNews 102,8 ο εργατολόγος και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Διονύσης Τεμπονέρας.

 

Όπως είπε, πρόκειται για ένα νομοσχέδιο περαιτέρω ελαστικοποίησης της αγοράς εργασίας, με πρόφαση μια ευρωπαϊκή οδηγία την οποία, όμως, υπερβαίνει. Τόνισε ότι, μεταξύ άλλων, ανοίγει ο δρόμος για την απασχόληση των εργαζόμενων σε δύο εργοδότες γεγονός που, εκτός από πολιτικά επιλήψιμο, είναι και επικίνδυνο.

 

«Εσείς θα αφήνατε το παιδί σας σε έναν οδηγό λεωφορείου που εργάζεται 13 ώρες;» αναρωτήθηκε, για να συμπληρώσει ότι είναι η κατάργηση του 8ώρου, οι χαμηλοί μισθοί και οι ελαστικές σχέσεις εργασίας αναγκάζουν τους εργαζόμενους να εργάζονται σε πάνω από μία δουλειές.

 

«137 χρόνια μετά την Πρωτομαγιά του Σικάγο το 8ώρο δεν είναι δεδομένο και είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε τη ζωή μας» πρόσθεσε, συμπληρώνοντας ότι το νομοσχέδιο θεσμοθετεί το 6ήμερο, την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, τις συμβάσεις των μηδενικών ωρών και την ποινικοποίηση της απεργίας.