ΤΩΡΑ: Βάρκα με πρόσφυγες στη Θάσο – επιχείρηση διάσωσης σε εξέλιξη

 

Συναγερμός σήμανε στις λιμενικές αρχές του νομού Καβάλας γύρω στις 10 το βράδυ της Δευτέρας 14 Δεκεμβρίου μετά από σήμα του Υπουργείου Ναυτιλίας για ακυβέρνητο σκάφος με πρόσφυγες.

 

Οι πληροφορίες μιλούν για μια βάρκα που έπλεε στα νοτιοανατολικά της Θάσου ανοιχτά των Κοινύρων και του ακρωτηρίου Μπάμπουρα.

 

Στο σημείο έχουν σπεύσει σκάφη του Λιμενικού Σώματος από την Καβάλα, την Αλεξανδρούπολη και τη Σαμοθράκη καθώς και αλιευτικά από την ευρύτερη περιοχή ενώ για τις έρευνες έχει ζητηθεί και η συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θάσου.

 

Μέχρι τις 23:30 το βράδυ δεν είχαν υπήρχαν καθόλου γνωστές λεπτομέρειες για την εξέλιξη ή την έκβαση των ερευνών.

 

Σε περίπτωση που τελικά επιβεβαιωθεί η ύπαρξη βάρκας με πρόσφυγες, θα είναι το πρώτο αντίστοιχο περιστατικό στη Θάσο.

 

Με δεδομένο ότι τα σκάφη έχουν «σαρώσει» για δύο περίπου ώρες την περιοχή ερευνών, άλλες πηγές ανέφεραν ότι ενδέχεται οι πρόσφυγες ή μετανάστες να έχουν αποβιβαστεί από την βάρκα σε κάποια ακτή του νησιού.

 

(φωτογραφία αρχείου) 

 

UPDATE    00:26    Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Σύμφωνα με πληροφορίες του KavalaNews ο θάλαμος επιχειρήσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας ενημερώθηκε για ακυβέρνητο σκάφος από κλήση έκτακτης ανάγκης που έγινε, μέσα από κατά προσέγγιση προσδιορισμό του στίγματος. Οι έρευνες και η κινητοποίηση στη Θάσο και την Καβάλα κράτησαν για αρκετές ώρες αλλά φαίνεται ότι νεότερο σήμα οδήγησε τις έρευνες προς την περιοχή της Χαλκιδικής. Σε Καβάλα και Θάσο οι έρευνες διακόπτονται και αναλαμβάνει η λιμενική αρχή Ιερισσού