Ελεύθερη διέλευση από τα διόδια της Μουσθένης στην Εγνατία Οδό για όλους τους διερχόμενους, εξασφάλισαν μετά το μεσημέρι της Δευτέρας 14 Δεκεμβρίου και για περίπου μία ώρα οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι των νομών Καβάλας και Δράμας.

 

Με τον τρόπο αυτό διαδήλωσαν ενόψει των κυβερνητικών αποφάσεων που φέρνουν τα πάνω κάτω στη φορολόγησή τους.

 

Στο σημείο ήταν παρούσα μεγάλη αστυνομική δύναμη, χωρίς ωστόσο να χρειαστεί η επέμβασή της δεδομένου ότι δεν σημειώθηκαν επεισόδια.

 

Αγρότες και κτηνοτρόφοι άνοιξαν τις μπάρες και μοίραζαν ενημερωτικά φυλλάδια με τις θέσεις τους στους διερχόμενους οδηγούς.

 

Στο πλευρό των διαδηλωτών βρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης ΑΜΘ Αγροτικής Οικονομίας, Σωτήρης Παπαδόπουλος και ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης.

 

Εκ μέρους του συλλόγου κτηνοτρόφων Καβάλας, ο πρόεδρός του Νίκος Δημόπουλος δήλωσε ότι σε περίπτωση που η κυβέρνηση επιμείνει και τελικά αλλάξει την φορολόγηση «δεν θα μείνει κανείς στις μάντρες και τα χωράφια».

 

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Καβάλας Θέμη Καλπακίδη ο οποίος εκτίμησε ότι το νομοσχέδιο αυτό θα ανοίξει τον δρόμο για τις πολυεθνικές.