γράφει ο

Κώστας Παπακοσμάς

 

Ήταν μια εποχή που η Καβάλα .. έβγαζε και δίσκους τραγουδιών.. Μέσα της δεκαετίας του 1980 και οι Δημήτρης Σκαρλάτος, Τάσος Τζάρας, Μιχάλης Καβαλιώτης και Δημήτρης Κυρίτσης με μουσική Νίκου Τεντίνη και στίχους Στέφανου Νικίδη τραγουδούν για την Καβάλα στο δίσκο που φέρει την ονομασία: “Πενιές από την Καβάλα για όλο τον κόσμο”.

 

Η παραγωγή και ο συντονισμός της προσπάθειας ήταν του Γιάννη Μπαλάση. Μια πλειάδα ανθρώπων μετέχει στην πρωτοβουλία αυτή.

 

Δώδεκα συνολικά τραγούδια για την αγαπημένη μας πόλη αλλά και για τις ποδοσφαιρικές ομάδες του Α.Ο.Κ. και του ΗΡΑΚΛΗ.

 

Ο δίσκος βυνιλίου κυκλοφορεί από την ΝΙΚΜΑΡ και ηχογραφείται στην Θεσσαλονίκη, την ενορχήστρωση και διεύθυνση της ορχήστρας είχαν οι Μπάμπης  Γιαγκούδης και Χρήστος Κίλιας, η φωτογραφία των εξωφύλλων είναι του Νίκου Βασιλειάδη και η μακέτα του Κώστα Μπερμπερίδη.

 

Μάλιστα το αρχικό εξώφυλλο που υπήρχε δεν άρεσε στον χορηγό και δημιουργό του δίσκου, τον αείμνηστο Γιάννη Μπαλάση και τύπωσε άλλο όπου κυριαρχούσε η φωτογραφία της Καβάλας και των συντελεστών του δίσκου.

 

Από καρδιάς ευχαριστίες στον αγαπητό φίλο Νίκο Τεντίνη που με εμπιστεύτηκε αυτό μοναδικό κειμήλιο τοπικής μουσικής ιστορίας και υπόσχεση να γίνει προσιτό σε όλους τους Καβαλιώτες ηχητικά μέσω της διάδοσης και προβολής της τοπικής ιστορίας.