Ιστορία

Οι εργασίες για το συμπόσιο “Η Καππαδοκία των ζώντων μνημείων”, θα γίνουν το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στο Ακόντισμα.

Την Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου ε.ε. πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου Ιστορίας του Ερατεινού (Νέστου), που εκπόνησε ο κ. Κουσκουράς Σοφοκλής συνταξιούχος δάσκαλος, κάτοικος αυτού χωριού. Μία πολυετής έρευνα και εργασία, που κάλυψε όλες τις πτυχές, της πολυσύνθετης Ιστορίας του χωριού.

Εκπληκτικές εικόνες απόλαυσαν όσοι επέλεξαν τον αρχαιολογικό χώρο της Ανακτορούπολης, στη χερσόνησο του Βρασίδα, στη Νέα Πέραμο του δήμου Παγγαίου, δυτικά της Καβάλας, για να θαυμάσουν την πρώτη πανσέληνο του φετινού Αυγούστου.

Η Αντιγόνη Βαλάκου γεννήθηκε στην Καβάλα το 1930 και σε ηλικία 16 ετών εγκαταστάθηκε με την οικογένειά της στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο των Ελευθερίων, ο ιστορικός ερευνητής Κώστας Παπακοσμάς, παρουσίασε την Τετάρτη (05/07) στο θεατράκι του Μεχμέτ Αλή, στοιχεία και εικόνες από την παρουσία της Καβάλας στα Μουσεία και στα Πανεπιστήμια όλου του κόσμου.

Κάθε Κυριακή στις 10:00 το πρωί θα προβάλλεται από τη συχνότητα της ΕΡΤ3 η σειρά ιστορικών ντοκιμαντέρ «Σε μια νέα πατρίδα», παραγωγής της καβαλιώτικης εταιρείας Gullwing.

Από τις 16 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου θα διεξαχθούν τα “Ελευθέρια” με εκδηλώσεις μνήμης για τα 110 χρόνια από την Απελευθέρωση της Καβάλας και εκδηλώσεις τιμής για τον πολιούχο της πόλης Απόστολο Παύλο.

Σελίδες