Η Θασιακή Ένωση Καβάλας και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας την Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015 στις 6.00 μ.μ. στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» θα παρουσιάσουν το νέο βιβλίο του ποιητή πρωτοπρεσβύτερου Γεωργίου Διαμαντόπουλου και της ποιήτριας και κόρης του Ανδρομάχης Διαμαντοπούλου -Φιλιππίδου, αφιέρωμα στην ιστορία της Κωνσταντινουπόλεως, με τον τίτλο «Πόλη και πάλι Πόλη, την δε γενεάν αυτής τις διηγήσεται;»

 

Το έργο θα παρουσιάσουν: Αντώνιος Κόντος, φιλόλογος – πρόεδρος του ομίλου για τη διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας, Κώστας Βλαστάρης, δ/ντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας.

 

Μαζί με την παρουσίαση του βιβλίου θα παρουσιασθεί και ο νέος μουσικός δίσκος «Προφητείες και Ωδές» σε ποίηση του πατρός Γεωργίου Διαμαντόπουλου και της Ανδρομάχης Διαμαντοπούλου - Φιλιππίδου και σε μουσική σύνθεση και ερμηνεία του Μάριου Καπνιά και του Δημητρίου Μιχάκη.

 

Ο Μάριος Καπνιάς και ο Δημήτριος Μιχάκης, είναι δύο νέοι μουσικοσυνθέτες με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη. Οι δύο μουσικοσυνθέτες ενθουσιάστηκαν με την ποίηση του πατέρα Γεωργίου και της Ανδρομάχης, διότι είναι εμπνευσμένη από το Χριστό και την ελληνική ιστορία.