Τη συγκέντρωση αναγκαίων ειδών για τους πυρόπληκτους ανακοίνωσαν τα σωματεία της Καβάλας.

 

Σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

 

Τις τελευταίες μέρες ο λαός της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης έχει γίνει μάρτυρας μιας ανείπωτης καταστροφής περιουσιών, καλλιεργειών και φυσικού πλούτου, αλλά και του τραγικού θανάτου που βρήκαν στο δάσος της Δαδιάς 19 άνθρωποι, ανάμεσά τους και 2 παιδιά.

 

Οι καταστροφικές πυρκαγιές αφήνουν πίσω τους, εκτός από τα θύματα, εκατοντάδες πυρόπληκτους, οι οποίοι άφησαν τα σπίτια τους, αλλά και μεταφερμένους ασθενείς από το ΓΝ Αλεξανδρούπολης σε άλλα νοσοκομεία, πολλοί εκ των οποίων στο ΓΝ της Καβάλας, μετά την εκκένωση του πρώτου.

 

Το ΔΣ του Σωματείου μας καλεί όλα τα μέλη του, τα υπόλοιπα εργατικά σωματεία και φορείς της πόλης, όλο το λαό της Καβάλας να σταθούμε αλληλέγγυοι, για ακόμα μια φορά.

 

Καλούμε σε συγκέντρωση αναγκαίων για τους πυρόπληκτους ειδών.

 

Η συγκομιδή θα γίνεται στο στέκι σωματείων Αριστείδου Στάνη 1 (Ομονοίας γωνία) το Σάββατο και την Κυριακή (26 – 27 Αυγούστου) 10-12 το πρωί και τη Δευτέρα και την Τρίτη (28 – 29 Αυγούστου) 6-8 το απόγευμα.

 

Τα είδη προς συγκέντρωση:

 

- Αλοιφή SYLFIO (κρέμα για εγκαύματα)

 

- Φυσικά δάκρυα

 

- Αποστειρωμένες γάζες

 

- Υποσέντονα

 

- Σκυλοτροφές

 

- Τρόφιμα (νερά, χυμοί, φρυγανιές, μπισκότα, κονσέρβες, ζάχαρη, καφέ)

 

- Είδη ατομικής υγιεινής (πάνες, σερβιέτες, μωρομάντηλα, σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες)

 

Καλούμε ακόμα σε μαζική αιμοδοσία στο ΓΝ Καβάλας την Κυριακή στις 9 το πρωί, μπροστά στις αυξημένες ανάγκες για φιάλες αίματος.

 

Ακόμα ένα καλοκαίρι επιβεβαιώνεται με τον πιο τραγικό τρόπο το πόσο βαθιά αντιλαϊκό είναι το κράτος και πως δεν υπάρχει κανένα απολύτως σχέδιο πυροπροστασίας. Την ίδια ώρα μάλιστα, όπου η Αλεξανδρούπολη, η Ροδόπη και η Καβάλα καιγόνταν και εκκενώνονταν χωριά και οικισμοί ο ένας μετά τον άλλον, όπου ο λαός της πόλης υπέφερε, όπου η μόνη προστασία της ζωής ήταν τα καθιερωμένα μηνύματα του 112, η κυβέρνηση σπαταλά δημόσιο χρήμα από τον ιδρώτα του ίδιου του λαού για να στέλνει οπλικά συστήματα στο Ζελένσκι!

 

Ακόμα ένα καλοκαίρι επιβεβαιώθηκε με τον πιο τραγικό τρόπο το σύνθημα «Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΛΑΟ».