πυρόπληκτοι

Τη χορήγηση άτοκων δανείων με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου σε φυσικά πρόσωπα που επλήγησαν από την πυρκαγιά που ξέσπασε στις 21 Αυγούστου του 2023 σε περιοχές του Δήμου Νέστου αποφάσισε η κυβέρνηση.

Mετά την καταστροφική πυρκαγιά στον Δήμο Νέστου η οποία προκάλεσε ζημιές σε κτίρια στο Διαλεκτό και την Αβραμηλιά, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον Χρήστο Μέτιο, Παύλος Ζησίμου, κατέθεσε σειρά προτάσεων στο Επιμελητήριο Καβάλας, για τη στήριξη των πυρόπληκτων.

Οικονομική βοήθεια πρόσφερε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κηπούπολη – Καλαμίτσα, στους πληγέντες από τις φωτιές στο Διαλεκτό της Καβάλας.

Ανοιχτή επιστολή στέλνει ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, Παύλος Ζησίμου προς Επιμελητήριο Καβάλας.

Συναυλία στο Νέο Ξεριά επρόκειτο να πραγματοποιήσει ο Γιώργος Τσαλίκης την Τρίτη 29 Αυγούστου 2023.

Τη συγκέντρωση αναγκαίων ειδών για τους πυρόπληκτους ανακοίνωσαν τα σωματεία της Καβάλας. 

Είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους θα συλλέξει ο Πολιτιστικός και Φυσιολατρικός σύλλογος «Το Μικρό Καζαβήτι» στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρίνου.

Στο πλευρό των πυρόπληκτων στέκονται οι Ενορίες της Μητρόπολης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου.

Με σύνθημα «ο λαός σώζει τον λαό, η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας», τα Εργατικά Σωματεία της Καβάλας καλούν τον κόσμο στη συναυλία

Στην προσπάθεια ουσιαστικής ενίσχυσης των κατοίκων της βόρειας Εύβοιας που συντόνισε ο Δήμος Καβάλας, πήραν μέρος επίσης οι πολιτιστικοί σύλλογοι, οι κοινωνικοί φορείς και οι επιχειρήσεις της περιοχής μας.
 

Τους πληγέντες από από τις καταστροφικές πυρκαγιές στηρίζουν τα Συνταξιουχικά Σωματεία του νομού Καβάλας με συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης. 

Συγκινητική η προσφορά των δημοτών του Δήμου Παγγαίου για τούς πυροπαθείς.

 

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Καβάλας θέλοντας να εκφράσει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στους πυρόπληκτους

Τεράστια ήταν η καταστροφή στο νησί της Θάσου από τις πυρκαγιές του Σεπτέμβρη 2016, με σοβαρές επιπτώσεις σε μελισσοκόμους, αγρότες και κτηνοτρόφους.