Τις πιο όμορφες παραλίες της βόρειας Ελλάδας "μάζεψε" σε ένα άρθρο το reader.gr:

 

Όπου και να πας, οι παραλίες της Ελλάδας είναι μαγικές.

 

Επειδή όμως έχουμε την τάση να κάνουμε focus σε εκείνες των νησιών, ξεχνάμε την ηπειρωτική χώρα και τις ομορφιές που κρύβει.

 

Η βόρεια Ελλάδα, για παράδειγμα, δεν είναι μόνο ιδανική για χειμερινές εξορμήσεις αλλά και για καλοκαιρινές διακοπές.

 

Εντοπίσαμε μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες της βόρειας Ελλάδας που καλό θα είναι να επισκεφθείς, και σύντομα μάλιστα.

 

Αμμόλοφοι - Καβάλα

 

Η Καβάλα είναι μία από τις πιο όμορφες ελληνικές πόλεις και οι παραλίες της είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα. Οι Αμμόλοφοι χωρίζονται σε 3 διαφορετικές παραλίες, για να διαλέξεις αυτό που σου ταιριάζει. Οργανωμένη, ελεύθερη, με αμμόλοφους και υπέροχα νερά.

 

Λιβάδι – Θάσος

 

Άλλη μία φανταστική πόλη με γνωστές ομορφιές. Μία εξ αυτών, η παραλία Λιβάδι, που φτάνεις με καραβάκι, για να συνδυάσεις πράσινη άγρια ομορφιά με διάφανα νερά.

 

Αρμενιστής - Χαλκιδική

 

Μιλάμε για έναν παράδεισο με ομώνυμο camping, απέραντη άμμο, γαλαζοπράσινα νερά και αθλητικές δραστηριότητες. Στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής.

 

Καβουρότρυπες - Χαλκιδική

 

Γνωστή παραλία στη Σιθωνία, όχι μόνο για την ομορφιά της, αλλά και για το ότι μπορείς να κάνεις γυμνισμό.

 

Παχιά Άμμος - Σαμοθράκη

 

Δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε εκτός την πανέμορφη Σαμοθράκη, που συναγωνίζεται τα υπόλοιπα νησιά. Η πιο δημοφιλής παραλία της είναι η Παχιά Άμμος, γιατί είναι η μοναδική με άμμο και διαθέτει μερικά beach bars.

 

Πλαταμώνας

 

Λατρεμένος προορισμός για όλο τον χρόνο. Η παραλία του Πλαταμώνα στην Πιερία έχει βραβευτεί με Γαλάζια Σημαία και είναι δίπλα σε ταβέρνες και μπαράκια

 

Γρίτσα - Κατερίνη

 

Θέλεις να κάνεις βουτιές χαζεύοντας τον Όλυμπο; Να πας στη Γρίτσα, που διαθέτει και άμμο και βότσαλο και τον Αρχαιολογικό Χώρο Δίον πολύο κοντά.

 

Παραλία Φανάρι - Ροδόπη

 

Στο ομώνυμο χωριό της Ροδόπης, βρίσκεται μία παραλία με άμμο και ρηχή θάλασσα. Διαθέτει επιλογές για θαλάσσια σπορ.

Πηγή: reader.gr