Στα κυριότερα σημεία της διοργάνωσης του Air Sea Show που θα γίνει από τις 24 έως τις 26 Ιουνίου αναφέρθηκαν οι εμπλεκόμενοι φορείς στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

 

Πέρα από το "κυρίως πρόγραμμα", παράλληλες και εκδηλώσεις θα γίνονται από τις 21-23 Ιουνίου, με πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί την άνοιξη.

 

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, ο Δήμος Καβάλας θα συμμετέχει σε πρώτη φάση με 50.000 ευρώ ενώ με 30.000€ θα συνδράμει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και 10.000€ ως χορηγία θα δώσει ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας.

 

Το δικό τους λιθαράκι θα βάλουν οι καφεζυθοπώλες της Καβάλας το σωματείο των οποίων θα καταβάλλει το ποσό των 4.000€  κι ένα ποσό της ίδιας τάξης περίπου θα δοθεί από το Επιμελητήριο Καβάλας.

 

Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος ανέφερε ότι πρόεδρος στην Οργανωτική Επιτροπή θα είναι η δήμαρχος Καβάλας.  

 

Παρόντες στη συνέντευξη ήταν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μιχάλης Αμοιρίδης και ο αντιπεριφερειάρχης αγροτικής ανάπτυξης Σωτήρης Παπαδόπουλος, η αντιδήμαρχος εκδηλώσεων Κορίνα Χιώτη Πρασσά, η πρόεδρος της Δημωφέλεια Αναστασία Ιωσηφίδου, ο πρόεδρος του ΟΛΚ Χρήστος Ηλιάδης κ.α.

 

Η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα αποκάλυψε ότι μία ημέρα του σόου θα πάρει η Θάσος όπου θα γίνουν και εκεί εκδηλώσεις τον προσεχή Ιούνιο, με αφορμή τα 100 χρόνια του αεροδρομίου του Πρίνου και του ρόλου που διαδραμάτισε στον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

Η «ψυχή» της διοργάνωσης, ο σμήναρχος εν αποστρατεία Παναγιώτης Γεωργιάδης αναφέρθηκε σε ορισμένες λεπτομέρειες τόσο για την προσεχή διοργάνωση όσο και για τον απόηχο που είχαν οι προηγούμενες διοργανώσεις και στον ρόλο που αυτές διαδραμάτισαν στην προβολή της περιοχής.

 

Δείτε το σχετικό βίντεο του ΕΝΑ channel