Αναλυτική πρόβλεψη του καιρού για τις επόμενες μέρες έκανε το meteokav.gr, αναφέροντας πως το Σαββατοκύριακο θα υπάρξει μια πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας, όμως από την Τρίτη (11/07) η θερμοκρασία θα αρχίσει να παρουσιάζει σταδιακή άνοδο και μέχρι την Παρασκευή (14/07), οι θερμοκρασίες θα έχουν φτάσει σε υψηλές για την εποχή τιμές. 

 

Αναλυτικά το meteokav αναφέρει τα εξής:

 

“Μετά από ένα παρατεταμένο διάστημα τουλάχιστον 2 μηνών με φυσιολογικές ή χαμηλές για την εποχή θερμοκρασιακές τιμές φαίνεται ότι οι θερμοκρασιακές τιμές θα περάσουν την επόμενη εβδομάδα σε υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. 

 

Αναλυτικότερα, το Σαββατοκύριακο θα υπάρξει μια πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας που θα γίνει πιο αισθητή στα ηπειρωτικά και στα ορεινά. 

 

Όμως, από την Τρίτη η θερμοκρασία θα αρχίσει να παρουσιάζει σταδιακή άνοδο μέρα με την μέρα, κι έτσι μέχρι την Παρασκευή περίπου της επόμενης εβδομάδας οι θερμοκρασίες θα έχουν φτάσει σε υψηλές για την εποχή τιμές. 

 

Ενδεικτικά οι μέγιστες θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά τοπικά θα ξεπερνάνε τους 35-37°C  και τοπικά στα παράκτια τους 31-33 °C (παρά τις φαινομενικά χαμηλότερες θερμοκρασίες στα παράκτια η υψηλότερη υγρασία θα καθιστά την αισθητή θερμοκρασία εξίσου υψηλή), ενώ οι ελάχιστες περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές δεν θα πέφτουν κάτω από 20-21°C ενώ στα περισσότερα παράκτια δεν θα πέφτουν κάτω από 22-23 °C (στην πόλη οι ελάχιστες ακόμα υψηλότερα λόγω θερμικής νησίδας).

 

Επιπλέον αυξημένες είναι οι πιθανότητες το διάστημα υψηλών θερμοκρασιών που όπως είπαμε ξεκινάει μετά τα μέσα της επόμενης εβδομάδας να έχει σημαντική διάρκεια (φαίνεται ότι θα έχει διάρκεια τουλάχιστον μιας εβδομάδας). Το πόσο ψηλά θα φτάσουν οι θερμοκρασίες μέσα στο διάστημα αυτό και αν θα υπάρξουν συνθήκες καύσωνα είναι αδύνατο να ειπωθεί προς το παρόν ωστόσο η πιθανότητα είναι υπαρκτή.  

Για κάθε νεότερο μείνετε συντονισμένοι στο www.meteokav.gr.”