Το βιβλίο της Έφης Γουντουδάκη “Όσα ήθελα να πω - Ιστορίες από την καθημερινότητα μιας κοινωνικής λειτουργού”, παρουσιάστηκε στην Καβάλα, στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

 

Σχετική ανακοίνωση των συντελεστών της παρουσίασης αναφέρει τα εξής:

  

“Επτά ιστορίες μέσα από τις οποίες καταδεικνύεται η δύναμη των διαπροσωπικών σχέσεων να προκαλέσουν τόσο βλάβη, όσο και ίαση. Επτά ιστορίες για ανθρώπους που κατάφεραν να αφήσουν πίσω τους τραυματικές και δύσκολες καταστάσεις, να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που εμφανίστηκαν στο διάβα τους, μετατρέποντας την ευθραυστότητά τους σε δύναμη ζωής.

 

Αυτές τις ιστορίες από την δική της εμπειρία, μοιράστηκε με ειλικρίνεια, διαύγεια και ευαισθησία με το κοινό η Ευστρατία Γουντουδάκη στο βιβλίο της "Όσα  ήθελα να πω - Ιστορίες από την καθημερινότητα μιας κοινωνικής λειτουργού".

 

Με την υποστήριξη του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Καβάλας, το βιβλίο παρουσιάστηκε στην Καβάλα, στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

 

Στο βιβλίο αναφέρθηκε η Ζωή Χατζηγεωργίου, φιλόλογος – συγγραφέας και Γραμματέας του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Καβάλας. «H Έφη Γουντουδάκη επιλέγοντας την ζωντάνια της πρωτοπρόσωπης αφήγησης στρώνει τον καμβά πάνω στον οποίο ξεδιπλώνει τις επιστημονικές γνώσεις αλλά κυρίως τις επαγγελματικές της εμπειρίες… 

 

Στην κοινωνία της έμφυλης βίας, της παιδικής κακοποίησης, των γυναικοκτονιών και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης κανείς δεν μπορεί να καμωθεί τον ανήξερο. Όλοι οφείλουμε να είμαστε τουλάχιστον ενημερωμένοι και ως τον βαθμό που αντέχουμε ενεργοί» επεσήμανε. 

 

Για το βιβλίο και την συγγραφέας μίλησε και η Βασιλική Θεολόγη, δρ. Εγκληματολογίας της Νομικής Σχολής ΔΠΘ. «Στην πρώτη της συγγραφική προσπάθεια, η Έφη επιχειρεί μία κατάδυση στην ψυχή και μια ανάδυση στη γνώση. Μας παίρνει από το χέρι και μας συστήνει σταθμούς της ζωής, που δεν είδαμε, δεν θα θέλαμε να δούμε ή δεν βλέπουμε μόνοι μας» τόνισε.

 

Η ίδια η συγγραφέας μιλώντας για αυτά που ήθελε να πει ανέφερε: «Μόλις αρχίσεις να μιλάς με ανθρώπους που έχουν υποστεί κάθε μορφής βία ή παρενόχληση  στο οικογενειακό, στο εργασιακό ή στο ευρύτερο κοινωνικό τους περιβάλλον, καταλαβαίνεις  ότι είναι κάτι που έχει συμβεί σε πολλούς ανθρώπους που γνωρίζεις. 

 

Μας επηρεάζει λοιπόν όλους... Αν, όμως, τα θύματα δεν καταγγείλουν την βία, αν εμείς που είμαστε γύρω τους, δίπλα τους δεν τους παροτρύνουμε να μιλήσουν, αν δεν ενεργοποιηθούμε ως πολίτες απέναντι σε αυτά τα εγκλήματα, ο φαύλος κύκλος δεν θα σπάσει ποτέ».

 

Την παρουσίαση συντόνισε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Ρένα Πανταζόγλου.

 

Το βιβλίο της Έφη Γουντουδάκη «Όσα  ήθελα να πω - Ιστορίες από την καθημερινότητα μιας κοινωνικής λειτουργού» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΠΗΓΗ και είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα Όσα ήθελα να πω - Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή.”