δημοτική βιβλιοθήκη Καβάλας

Εκδήλωση για τα παιδιά με θέμα το νερό διοργάνωσε η δημοτική βιβλιοθήκη Καβάλας.

Παρουσίαση του βιβλίου «Τα θολά γυαλιά» της Ξένιας Κοθωνίδου πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας.

Ένα "ξενοδοχείο εντόμων" διοργάνωσε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» και ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Παναγίας «Το Κάστρο».

Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας πρόκειται να πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου «Η Δύση του Ποντιακού Ελληνισμού από την πένα του Νίκου Καπετανίδη».

Σε βιωματικά εργαστήρια συμμετείχαν παιδιά και μεγάλοι στο πλαίσιο της ημερίδας «Συμβουλευτική Ψυχολογία, Διατροφή και Άσκηση».

«Η συμβολή της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην πρόληψη αθλητικών κακώσεων» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας.

Την Πέμπτη (30/03) διεξήχθη στη Δημοτική βιβλιοθήκη «Βασίλης Βασιλικός» μαθητική συναυλία κλασικής κιθάρας και μπουζουκιού από τους μαθητές του ωδείου “Νεάπολις”.

Στην ομάδα αυτή όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να γράψουν διηγήματα, παραμύθια, ποιήματα εμπνευσμένα από τα εκθέματα του Μουσείου Καπνού Καβάλας.

Σε ποιητική βραδιά αφιερωμένη στον Καβαλιώτη ποιητή Χρήστο Κεραμίδη καλεί τους ενδιαφερόμενους η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας. 

Διαδραστικό παιχνίδι για μαθητές γυμνασίου και λυκείου πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 13 Μαρτίου και ώρα 18:00 στο Αναγνωστήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας.

Το περιοδικό της Στέγης «νέο Υπόστεγο» και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» σας προσκαλούν την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου και ώρα 18.30 στη Μεγάλη Λέσχη σε ένα ταξίδι στο δωδεκαήμερο παρέα με Έλληνες συγγραφείς.

H Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» και ο Εξωραϊστικός πολιτιστικός σύλλογος Παναγίας «Το Κάστρο»

Την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, παρουσιάστηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας το νέο βιβλίο του Κώστα Τζίνα με τίτλο “Πριν σβήσουν οι αναλαμπές”.

Το Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Τι είναι για εσένα η Αλιευτική Πολιτιστική κληρονομιά;».

Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στις 18:00 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, θα γίνει διάλεξη-συζήτηση ιατρικού ενδιαφέροντος, με θέμα τον “καταρράκτη”.

Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022 Πολιτιστικός Σύλλογος 'Το Κάστρο' σε συνεργασία με  τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός»

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Τζίνα

Με 11 Ιστορίες Γυναικών θα τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Γυναικών η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός». 

 

Δημοτική δανειστική βιβλιοθήκη απέκτησε το δημοτικό διαμέρισμα Ζυγού το οποίο αποτελεί παράρτημα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός».Η Βιβλιοθήκη στεγάζεται στο κοινοτικό κατάστημα του Ζυγού και διαθέτει 2.000 τόμους βιβλίων που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες. 

Την διεθνούς φήμης σοπράνο, Σόνια Θεοδωρίδου βράβευσε ο Δήμος Καβάλας και η Δημοτική Βιβλιοθήκη «Βασίλης Βασιλικός», σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Καβάλας στον προαύλιο χώρο της Βιβλιοθήκης το απόγευμα της Τρίτης (6/7).

Γνωμοδότησε η Νομική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας για το ερώτημα του Συμβουλίου Κοινότητας ως προς της νομιμότητα ονοματοδοσίας των κτιρίων. "Σύννομη η μετονομασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης σε "Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας Βασίλης Βασιλικός" από τις 3/9/2012".

Τέλος βάζει στο θέμα της μετονομασίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας στη συνεδρίαση της Δευτέρας (15/2) μετά και τη συνάντηση των επικεφαλής το πρωί

Συνάντηση στο δημαρχιακό μέγαρο είχαν οι επικεφαλής των παρατάξεων του Δήμου Καβάλας την Δευτέρα (15/2) μετά από κάλεσμα του Μάκη Παπαδόπουλου, ώστε να συζητηθεί το θέμα της μετονομασίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας από «Βασίλης Βασιλικός» σε «Λευτέρης Αθανασιάδης».

Αποσύρθηκε από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Κοινότητας Καβάλας το θέμα για αλλαγή μετονομασίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας, από «Βασίλης Βασιλικός» σε «Λευτέρης Αθανασιάδης».

Σελίδες