Ρουμάνοι τουρίστες δημιούργησαν μία λίστα στάθμευσης για τη Θάσο έτσι ώστε να αποφύγουν κυρώσεις, μποτιλιαρίσματα και ατυχήματα.

 

Οι δημιουργοί της λίστας αναφέρουν πως την έκαναν μόνοι τους, χωρίς καμία βοήθεια από την αστυνομία ή το Δήμο, που δεν τους απάντησαν μάλιστα στο αίτημα τους για να δημιουργηθεί η λίστα αυτή.

 

Κάποιοι τουρίστες έχουν παράπονα για τη στάση της αστυνομίας σε κάποια περιστατικά.

 

Πιο συγκεκριμένα, πριν λίγες ημέρες μία Ρουμάνα πάρκαρε στην αγορά του Πρίνου για 10 λεπτά και όταν γύρισε είδε να λείπουν οι πινακίδες της και να έχει δεχτεί και πρόστιμο, ενώ όπως αναφέρει στο ίδιο σημείο υπήρχαν άλλα αυτοκίνητα με ελληνικές πινακίδες.

 

Μάλιστα η Ρουμάνα τουρίστρια παραπονέθηκε για επιθετική συμπεριφορά των αστυνομικών σε ανάρτησή της στο Facebook, αναφέροντας: "Νομίζω ότι είναι σημαντικό να σας πω τι έπαθα σήμερα στη Θάσο, ελπίζοντας να μην πάθουν το ίδιο και άλλοι Ρουμάνοι! Παρκάραμε στην περιοχή της αγοράς του Πρίνου, και 10 λεπτά αργότερα, είμουν χωρίς πινακίδα στάθμευσης/στάσης και χωρίς να μπερδεύουμε την κυκλοφορία, καθώς εκεί ήταν παρκαρισμένα άλλα αυτοκίνητα (με ελληνικές πινακίδες). Βρεθήκαμε με πρόστιμο και μας πήραν τις πινακίδες.

 

Στην πραγματικότητα άρχισαν να μας φωνάζουν σαν να ήμασταν οι μεγαλύτεροι εγκληματίες. Μη γνωρίζοντας την ελληνική γλώσσα, ζητήσαμε από κάποιον να μας εξηγήσει τι έπρεπε να κάνουμε και μας είπε να πάμε στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα. Εκεί είχαμε μία τουλάχιστον παράξενη και εξαιρετικά επιθετική συμπεριφορά των αστυνομικών, που άρχισαν να μας φωνάζουν, σαν να ήμασταν οι μεγαλύτεροι εγκληματίες στη Θάσο, τη στιγμή που - τους ζήτησα ευγενικά να εξηγήσουν τι κάναμε λάθος και γιατί σήκωσαν τους αριθμούς μας.

 

Αυτό στις συνθήκες που ήμασταν με 2 παιδιά μετά από εμάς (2 ετών και 5 ετών), προφανώς τα κορίτσια φοβήθηκαν πολύ! 

 

Στο τέλος φτάσαμε στο ταχυδρομείο για να πληρώσουμε το πρόστιμο, όπου, υπήρχαν μόνο Ρουμάνοι με πρόστιμα.

 

Στο αρχηγείο της αστυνομίας στη Θάσο, όπου μας έστειλαν με αριθμούς, πάλι ο ίδιος επιθετικός τύπος που βρήκαμε εδώ και πολύ μπερδεμένος ότι αυτός - τους ζητήσαμε να μας εξηγήσουν ξανά πού κάναμε λάθος, για να μην το επαναλάβουμε, πήραν τα νούμερα από το χέρι του συζύγου και άρχισαν να του φωνάζουν λέγοντάς του να γυρίσει για τους αριθμούς μετά από 20 μέρες, έτσι είναι ο νόμος.

 

Εδώ και 8 χρόνια ερχόμαστε κάθε χρόνο 2 φορές, δυστυχώς, μετά από αυτή την εμπειρία δεν θα ξαναπατήσουμε εδώ, δεν μαςυποδέχτηκαν καθόλου και δεν θέλουμε να τους μπερδέψουμε με τα λεφτά που έμειναν σε αυτό το νησί. 

 

Διασκεδάστε λοιπόν και να είστε πολύ προσεκτικοί!" έγραψε στο Forum Thassos.

 

 

Άλλοι χρήστες της απάντησαν με αυτά τα σχόλια.

 

“Νομίζω ότι έχουν τους λόγους τους."

 

“Την περασμένη εβδομάδα το ίδιο συνέβη στον Ποτό, αλλά μόνο με κόσμο που πάρκαρε παράνομα.” 

 

“Απλά πρέπει να είσαι προσεκτικός. Διαφορετικά, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα!”

 

“Έχεις 227 νησιά, βάλε μια κάρτα αλλού.”

 

 “Λοιπόν, δεν υπάρχουν μόνο τουρίστες (για να μην πω Ρουμάνοι) που έχουν σπουδάσει στο νησί. Είναι λυπηρό αυτό που σου συνέβη, αλλά νομίζω ότι έχουν τους λόγους τους.” 

 

 

Μετά από όλα αυτά για να αποφευχθούν παρόμοιες καταστάσεις, Ρουμάνοι τουρίστες, το IThassos, το Thassos Local Community με τη βοήθεια και του Forum Thassos, δημιούργησαν τη λίστα στάθμευσης που μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

 

Μπορείτε να δείτε και έναν τουριστικό οδηγό για τη Θάσο πατώντας ΕΔΩ.

 

Φωτογραφία: Forum Thassos