Με το ΔΣ του του Συλλόγου Εθελοντών κατά του Καρκίνου νομού Καβάλας συναντήθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ.  

 

Συνομίλησαν μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καρκινοπαθείς συμπολίτες μας αλλά και για τη δράση του συλλόγου.

 

Όπως αναφέρει η βουλευτής Καβάλας και εκ νέου υποψήφια Τάνια Ελευθεριάδου σε σχετική ανακοίνωση:

 

«Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με το Δ.Σ .του Συλλόγου Εθελοντών κατά του Καρκίνου νομού Καβάλας, ο οποίος συνεχίζει το μεγαλειώδες κοινωνικό του έργο, για τη δράση του και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καρκινοπαθείς συμπολίτες μας.

 

Στο πλαίσιο της συζήτησης, θέσαμε ζητήματα που αφορούν την άμεση ανάγκη ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας.

 

Όπως ενημερωθήκαμε, η βοήθεια από το κράτος σε ό,τι αφορά τους καρκινοπαθείς είναι μηδαμινή.

 

Για μία ακόμα φορά, έγινε αναφορά στην τεράστια κωλυσιεργία του Υπουργείου Υγείας της κυβέρνησης της ΝΔ σε ό,τι αφορά στην κατάρτιση Οργανισμού για το Νοσοκομείο Καβάλας, καθώς και της μη λειτουργίας Ογκολογικής Κλινικής, που θα δώσει ανάσα στους χιλιάδες ασθενείς που υποχρεώνονται να ταξιδέψουν εκατοντάδες χιλιόμετρα για να εξυπηρετηθούν.

 

Επίσης, είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί ανασφάλιστοι συμπολίτες μας που στερούνται της δωρεάν πρόσβασης σε σημαντικές παροχές Υγείας.

 

Τονίσαμε ότι η πολιτική στόχευση της ΝΔ είναι η περαιτέρω υποβάθμιση του Συστήματος Υγείας, η ιδιωτικοποίηση βασικών υπηρεσιών, η συρρίκνωση της ΠΦΥ και των Νοσοκομείων.

 

Υπενθυμίσαμε τις τομές της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε ένα στενό οικονομικό περιβάλλον.

 

Αντιπαραθέσαμε το σχέδιο μας για μία πραγματικά δωρεάν, δημόσια Υγεία για όλους, με 15.000 μόνιμες προσλήψεις, με νέες δημόσιες υπηρεσίες, μισθολογική αναβάθμιση του προσωπικού, αύξηση του προϋπολογισμού στην Υγεία στο 7,5% κτλ.

 

Η συγκινητική κοινωνική παρέμβαση του Συλλόγου αναπληρώνει την απουσία του Κράτους. Για τον λόγο αυτό, απαιτείται ένα ισχυρό αντίβαρο στις προωθούμενες νεοφιλελεύθερες πολιτικές».