Είναι γνωστό ότι οι ξένοι πάντα βλέπουν ένα μέρος που επισκέπτονται διαφορετικά από τους ντόπιους. Αυτό έχει επιβεβαιωθεί πολλές φορές και με το Forum Thassos, το μεγαλύτερο φόρουμ τη Θάσο που έχει δημιουργηθεί στα social media από τουρίστες.

 

Πίσω από το εγχείρημα είναι ένα ζευγάρι Ρουμάνων, ο Dan Adrian Dragan και η Gabriella Popliuc, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν εγκατασταθεί μόνιμα στο νησί, όπου ξεχειμωνιάζουν κάθε χρόνο.

 

Όλη τη διάρκεια του έτους αλλά κυρίως το καλοκαίρι, βοηθούν τους Ρουμάνους πολίτες να ανακαλύψουν τη Θάσο και να οργανώσουν τις διακοπές τους, βοηθώντας τους να αποφύγουν κακοτοπιές ή ταλαιπωρίες. 

 

Η επιτυχία του φόρουμ έγινε τόσο μεγάλη, που πλέον το συμβουλεύονται κι άλλοι αλλοδαποί αλλά κι Έλληνες τουρίστες, χρησιμοποιώντας τα αυτόματα εργαλεία μετάφρασης του facebook (ή του google translate στην περίπτωση της ιστοσελίδας τους). 

 

Η κοινότητα στο facebook αριθμεί πάνω από 135.000 μέλη τα οποία έχουν ανακαλύψει ένα χρήσιμο εργαλείο για να αντλούν πληροφορίες ή να μοιράζονται εμπειρίες.

 

Τελευταία δημιουργία του Forum Thassos είναι η δημιουργία ενός τουριστικού οδηγού, φτιαγμένου από τις εμπειρίες των επισκεπτών.

 

Ο οδηγός

Διαβάζουμε σχετικά στον οδηγό:

 

 

Πολλοί τουρίστες σκοπεύουν να επισκεφθούν φέτος το νησί της Θάσου, για πρώτη φορά. Και πολλοί από αυτούς που ήρθαν τουλάχιστον μια φορά, σίγουρα επιστρέφουν χρόνο με τον χρόνο.

 

Και για τις δύο κατηγορίες, το Thassos Forum δημιούργησε έναν εύχρηστο οδηγό με προτάσεις για τις δραστηριότητες που μπορεί να κάνει ο επισκέπτης.

 

Πρόκειται για προτάσεις τσεκαρισμένες, δοκιμασμένες από όσους έχουν εμπειρία στο νησί.

 

 

Διαμονή

 

Πρώτα απ 'όλα, όποιος ψάχνει για διαμονή οπουδήποτε στο νησί, επειδή ο δρόμος που περιβάλλει τη Θάσο είναι προσβάσιμος και τα αξιοθέατα υπάρχουν παντού τριγύρω, αρκεί μια ματιά σε αυτή τη λίστα ΕΔΩ

 

 

Φαγητό

Καθ' όλη τη διάρκεια της διαμονής, είναι απαραίτητο… να τρως κιόλας. Ορίστε λοιπόν μερικές προτεινόμενες ταβέρνες όπου μπορείτε να φάτε καλά ΕΔΩ

 

 

Παραλίες

Από τις βασικές παραλίες - αξιοθέατα του νησιού είναι: η φυσική πισίνα Γκιόλα, οι μαρμάρινες παραλίες (marble beaches), o Παράδεισος και η Χρυσή Αμμουδιά.

 

Σας προτείνουμε όμως να δείτε όσο το δυνατόν περισσότερες παραλίες, γιατί είναι διαφορετικές και έχουν τη δική τους γοητεία.

 

Το πλεονέκτημα του νησιού της Θάσου είναι ότι σχεδόν όλες οι παραλίες είναι πολύ εύκολα προσβάσιμες, γι' αυτό ακριβώς το νησί προτιμάται από οικογένειες με παιδιά.

 

Μπορείτε επίσης να ανακαλύψετε νέες, άγριες παραλίες που δεν έχουν καν γνωστό όνομα, όπως αυτές ΕΔΩ

 

 

Βόλτα με σκάφος

Μπορείτε να εξερευνήσετε το νησί της Θάσου από τη θάλασσα κάνοντας κράτηση για ταξίδι με σκάφος ή γιοτ, με επικεφαλής έναν έμπειρο καπετάνιο ή μπορείτε να νοικιάσετε ένα σκάφος για να οδηγήσετε μόνοι σας. Βρείτε τις προτάσεις μας ΕΔΩ

 

Επίσης στον προηγούμενο σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε και προτεινόμενα ψαροκάικα, που μπορούν να σας προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία στη θάλασσα.

 

Road Trip 

Μπορείτε πάντα να κάνετε μια περιήγηση στο νησί με το αυτοκίνητο και να σταματήσετε όπου βρείτε ένα μέρος και μια εντυπωσιακή θέα, για να τραβήξετε εκείνες τις φωτογραφίες που θα βλέπετε με ευχαρίστηση όλη σας τη ζωή.

 

Ο δρόμος είναι καλός και είναι λίγο πάνω από 90 χλμ.

 

Καταρράκτες 

Αν είστε παθιασμένοι με τους καταρράκτες, μπορείτε να τους δείτε ή ακόμη και να κολυμπήσετε σε αυτούς, κοντά στο Κάστρο ή στις Μαριές ή στο Θεολόγο.

 

Ο Θεολόγος είναι σίγουρα το πιο διάσημο ορεινό χωριό, το οποίο πρέπει να βάλετε στη λίστα με τα "to do" σας, τουλάχιστον μία φορά κατά τη διάρκεια της διαμονής σας, κάθε χρόνο, για την ιστορία, την αρχιτεκτονική και την τοπική γαστρονομία, τις παραδόσεις που είναι ζωντανές σε αυτό το μέρος.

 

Ορεινά χωριά

Φυσικά, υπάρχουν και άλλα ορεινά χωριά για να επισκεφτείτε αν έχετε χρόνο: Παναγία, Κάστρο, Καζαβήτι, Καλλιράχη ή Σωτήρας, αλλά στον Θεολόγο μπορείτε να βρείτε και ελληνικές βραδιές όπως δεν έχετε ξαναδεί και μπορείτε να δοκιμάσετε αρνί, κατσικάκι ή χοιρινό στη ψησταριά, όπως δεν έχετε ξαναφάει σε άλλα μέρη.

 

Night Life

Μιλώντας για ελληνικές βραδιές, μπορείτε να βρείτε καλά οργανωμένες σε πολλές τοποθεσίες ΕΔΩ

 

 

Το #ThassosNightLife ζωντανεύει αργά και σίγουρα χάρη σε πάρτι με DJ που διοργανώνονται στο νησί, όλο και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια.

 

Καταδύσεις

Αν σας αρέσει η υποβρύχια ζωή, μπορείτε να κάνετε κολύμβηση με αναπνευστήρα μόνοι σας με μια μάσκα ή μπορείτε να καλέσετε με σιγουριά τις υπηρεσίες εξουσιοδοτημένων επαγγελματιών και να πάτε στο επόμενο επίπεδο ΕΔΩ

 

Μνημεία & αξιοθέατα

 

Βρίσκουμε στο νησί της Θάσου πολλές εκκλησίες και μοναστήρια, αλλά και πολλούς εντυπωσιακούς αρχαιολογικούς χώρους, όπως αυτός της Αλυκής.

 

Μέρη γεμάτα ιστορία, παράδοση και καθαρά «ελληνική ενέργεια».

 

Για κάτι πιο περίτεχνο, μπορεί κανείς να επισκεφτεί το αρχαιολογικό μουσείο στον Λιμένα, καθώς και αρκετά άλλα μικρότερα μουσεία στον Θεολόγο ή στα Λιμενάρια.

 

Θαλάσσια σπορ & jeep safari

 

Εδώ στο νησί προτείνουμε επίσης δραστηριότητες για τους λάτρεις της αδρεναλίνης: θαλάσσια σπορ στη Χρυσή Αμμουδιά ή καθοδηγούμενο σαφάρι ATV - σε δρόμους εκτός δρόμου, διατηρώντας την τέλεια ισορροπία μεταξύ περιπέτειας και ασφάλειας.

 

Το νησί της Θάσου είναι καταπράσινο όλο το χρόνο και συνδυάζει τέλεια το βουνό (ύψος πάνω από 1.200 μ.) και τη θάλασσα.

 

Για τους λάτρεις της φύσης και των περιπάτων το νησί της Θάσου είναι το τέλειο μέρος.

 

Μπορείτε να επωφεληθείτε από τα σηματοδοτημένα ορεινά μονοπάτια και να ανεβείτε με τα πόδια ή με ποδήλατο στην ψηλότερη κορυφή του νησιού, το Υψάριο, από όπου μπορείτε να δείτε ολόκληρο το νησί, με εντυπωσιακό πανόραμα.

 

Το πιο άνετο, μπορείτε να ανεβείτε με το δικό σας αυτοκίνητο ή να νοικιάσετε ένα 4x4, για να φτάσετε στην υψηλότερη κορυφή.

 

Αγορές

Ένα άλλο είδος εμπειρίας είναι αυτό των αγορών, που αγαπούν περισσότερο οι κυρίες.

 

Μπορείτε να βρείτε πολλά ποιοτικά τοπικά προϊόντα στη Θάσο. Από τα σανδάλια έως τα αρώματα, από το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο έως το ξακουστό μέλι Θάσου, από προϊόντα φτιαγμένα από ολόλευκο μάρμαρο Θάσου έως και ξύλο ελιάς ή μαγνητάκια ψυγείου, από ούζο μέχρι τσίπουρο κ.α. ΕΔΩ

 

 

Μιλώντας για ψώνια, θα ήταν καλή και μία επίσκεψη στη λαϊκή αγορά (παζάρι) που γίνεται σε υπαίθριο χώρο στον Πρίνο, το πρωί της Δευτέρας.

 

Μην ξεχάσετε να κάνετε μια βόλτα σε οικισμούς όπως τα Λιμενάρια, ο Ποτός ή ο Λιμένας για παράδειγμα, από άκρη σε άκρη, για να χαρούν τα μάτια και η ψυχή σας, να γεμίσετε με ευχάριστες αναμνήσεις.

 

Πρωινό

Για πρωινό, σνακ, αγαπημένα τοπικά γλυκά ή τούρτα γενεθλίων, δείτε τη λίστα με τις προτάσεις μας ΕΔΩ

 

 

Καφέ

 

Για καλό καφέ και εξαιρετικά ευχάριστη ατμόσφαιρα, προτείνουμε αυτά τα μπαρ δίπλα στη θάλασσα και όχι μόνο ΕΔΩ

 

 

 

 

Δεν θα αναφερθούμε καν στο τάισμα των γλάρων στο φέρι ή για τα τέλεια ηλιοβασιλέματα…

 

 

Tα 4 SOS

Πρέπει ακόμα να κάνετε οπωσδήποτε 4 πολύ σημαντικά πράγματα:

 

1. Να ενημερωθείτε εκ των προτέρων ενδελεχώς, από ασφαλείς και ενημερωμένες πηγές, δηλαδή από το Forum Thassos, ώστε να έχετε τέλειες διακοπές

 

2. Να σέβεστε τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας

 

3. Να σέβεστε τους κανόνες της κοινής λογικής

 

4. Να δημοσιεύσετε όλες τις εμπειρίες των διακοπών σας στο Φόρουμ της Θάσου!

 

 

Επισκεφθείτε το μεγαλύτερο φόρουμ που έχει δημιουργηθεί από τουρίστες για τη Θάσο και ανακαλύψτε πράγματα που ίσως σας έχουν διαφύγει, με ένα κλικ ΕΔΩ 

 

Χρησιμοποιήστε την αυτόματη μετάφραση του facebook και «ξεκλειδώστε» όλα τα μυστικά»