Το Επαγγελματικό Λύκειο Χρυσούπολης πραγματοποίησε μία κινητικότητα στα πλαίσια προγράμματος Erasmus, με τίτλο «Το Σχολείο που Θέλουμε».

 

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από το φορέα υποδοχής Teacher Academy και είχε τίτλο «Αναπτύξτε το πρώτο σας διαδικτυακό αυτόνομο μάθημα» και είχε στόχο την εκμάθηση- ανάπτυξης διαδικτυακών μαθημάτων με την πλατφόρμα Moodle.

 

 

Σχετική ανακοίνωση του σχολείου αναφέρει τα εξής:

 

“Ο κόσμος άλλαξε τα τελευταία χρόνια, έτσι δεν είναι; Κλειστοί στα σπίτια μας, μάθαμε να χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο για πολλές συνηθισμένες δραστηριότητες όπως δεν θα φανταζόμασταν ποτέ πριν. 

 

Για εμάς, αυτό έχει γίνει μια ευκαιρία να θεωρήσουμε τη

διαδικτυακή μάθηση και εκπαίδευση ως πραγματική ευκαιρία. 

 

Σε αυτό το πλαίσιο το Επαγγελματικό Λύκειο Χρυσούπολης πραγματοποίησε άλλη μια κινητικότητα στα πλαίσια του Erasmus+ KA1, με τίτλο «Το Σχολείο που Θέλουμε» και με κωδικό αριθμό 2020-1-EL01- KA01-078618.

 

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από το φορέα υποδοχής Teacher Academy και είχε τίτλο «Develop your First Self-Paced Online Course»- «Αναπτύξτε το πρώτο σας διαδικτυακό αυτόνομο μάθημα» και είχε στόχο την εκμάθηση- ανάπτυξης διαδικτυακών μαθημάτων με την πλατφόρμα Moodle.

 

Στις μέρες μας η ακαδημαϊκή κατάσταση των μαθητών έχει αλλάξει και χάρη στις νέες τεχνολογίες οι μαθητές συνεχίζουν να μαθαίνουν στο σπίτι χρησιμοποιώντας ως οδηγό το διαδίκτυο. 

 

Έτσι, η τεχνολογία είναι ένας πόρος που χαρακτηρίζει την καινοτομία σε διαφορετικές παιδαγωγικές μεθόδους. Στόχος του σεμιναρίου ήταν οι εκπαιδευτικοί να καταρτιστούν ώστε να δημιουργούν και να διαχειρίζονται ένα διαδικτυακό μάθημα σε ένα Σύστημα Διαχείρισης Μάθησης όπως το Moodle, να αναπτύσσουν ελκυστικά για τους μαθητές οπτικά περιεχόμενα (παρουσιάσεις και βίντεο) και να συμπληρώνουν μια μαθησιακή ενότητα με αποτελεσματικές διαδικτυακές εργασίες, βοηθήματα εργασίας, κουίζ και άλλα εργαλεία αξιολόγησης και αυτόματης αξιολόγησης

 

To Πρόγραμμα υλοποιήθηκε με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, ως Εθνικής Μονάδας Συντονισμού για την Εκπαίδευση και την Κατάρτιση του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ στην Βαλένθια της Ισπανίας.

 

Με αυτή τη δραστηριότητα κινητικότητας συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε και να βελτιώνουμε τις υπηρεσίες του 1ου Επαλ Χρυσούπολης με απώτερο στόχο να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες τις κοινωνίας με στόχο την βελτίωση της σχολικής κοινότητας και της συνεχούς αύξησης της ποιότητας της εκπαίδευσης που προσφέρεται στους μαθητές του σχολείου μας.”