γράφει ο

Γιάννης Εριφυλλίδης

 

Συνέβη στην Καβάλα και δεν περιποιεί τιμή για τον πολιτισμό που χαρακτηρίζει την πόλη, ακόμη και αν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό.

 

Η είδηση διαδόθηκε σε όλη την Ελλάδα.

 

Ένας περαστικός κλώτσησε έναν αδέσποτο σκύλο και τον έριξε στη θάλασσα στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος».

 

Το ζώο διασώθηκε χάρη στην άμεση επέμβαση του Λιμενικού Σώματος, αλλά ο δράστης διέφυγε.

 

Άμεση ήταν και η κινητοποίηση των φιλοζωικών οργανώσεων, με την πρόεδρο του Αισώπου και υποψήφια δημοτική σύμβουλο του ανεξάρτητου συνδυασμού

 

«Η Καβάλα Μπροστά» Δέσποινα Αβραμίδου να προσφεύγει στην Εισαγγελία Καβάλας, να καταθέτει μήνυση κατά αγνώστων και να ζητά από τους περαστικούς κατά την ώρα του συμβάντος να δώσουν πληροφορίες για τον δράστη, ώστε να «δέσει» το κατηγορητήριο.

 

Ας αναλογιστούμε τι κρύβεται πίσω από αυτή την άγρια συμπεριφορά του συνδημότη μας. Έλλειψη παιδείας; Έλλειψη ενσυναίσθησης;

 

Ένας βίαιος χαρακτήρας; Ίσως όλα μαζί και άλλα ακόμη.

 

Χρέος μας είναι να καλλιεργήσουμε το έδαφος εκείνο, για μια πόλη με δημότες φιλικούς προς τα ζώα και ιδιαίτερα προστατευτικούς και όχι επιθετικούς με τα αδέσποτα ζώα.

 

Αυτό θα το πετύχουμε μόνο με συντονισμένες πολιτικές και θα κάνουμε την αρχή από τα παιδιά στην ηλικία που διαμορφώνουν τις αρχές και τον χαρακτήρα τους.

 

Δυστυχώς, ελάχιστα έχει να επιδείξει στο ζήτημα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων η απερχόμενη Δημοτική Αρχή.

 

Στο πρόγραμμά μας σύντομα θα καταθέσουμε την ολοκληρωμένη δέσμη πρωτοποριακών και ταυτόχρονα ρεαλιστικών πολιτικών και παρεμβάσεων για την ανάπτυξη της φιλοζωίας και τη διαχείριση του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων στην περιοχή μας.

 

Γιάννης Εριφυλλίδης

Υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας

με τον ανεξάρτητο δημοτικό συνδυασμό «Η Καβάλα Μπροστά»