Επαφές με τους τοπικούς παράγοντες και τους κατοίκους των ορεινών περιοχών του Δήμου Καβάλας, είχε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νίκος Ξανθόπουλος. Μάλιστα στην περιοδεία αυτή είχε μαζί του και στελέχη της επιχείρησης ενώ δόθηκε ευκαιρία στο κλιμάκιο να σχηματίσει άποψη επί των προβλημάτων που ταλανίζουν την περιοχή.

 

«Θα αναφέρω χαρακτηριστικά ότι οι κάτοικοι του Λυκόστομου, κυριολεκτικά «σταυρώνονται» τα τελευταία 15 χρόνια καθώς υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στην παροχή του νερού, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχισθεί» σχολίασε στο τέλος της επίσκεψης ο κ. Ξανθόπουλος.

 

Όπως σχεδιάζεται λοιπόν η ΔΕΥΑΚ θα λάβει άμεσα και έμμεσα μέτρα προκειμένου να δοθεί τέλος στην ταλαιπωρία των κατοίκων. «Αρχικά θα στείλουμε επί ένα τριήμερο νερό με βυτίο ώστε να γεμίσει η δεξαμενή. Θα συνεχίσουμε με τις εξαερώσεις ώστε να λύσουμε πρόσκαιρα το θέμα αυτό.

 

Μεσοπρόθεσμα όμως θα κινηθούμε με άλλο τρόπο. Θα αντικαταστήσουμε συγκεκριμένα το τμήμα των 500 μέτρων από την Λημνιά προς το Λυκόστομο που παρουσιάζει τις συχνές ζημιές και θα το αντικαταστήσουμε εξ ιδίων.

 

Μέσα στο 2016 εξάλλου – και δεσμεύθηκα για αυτό – θα δρομολογήσουμε έργο αντικατάστασης του δικτύου από τη Λημνιά προς το Λυκόστομο ενώ θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να υλοποιηθεί ακόμη ένα έργο προκειμένου να αντικαταστήσουμε τον σωλήνα των έξι χιλιομέτρων από τη Λημνιά προς το Λυκόστομο προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στην όλη ταλαιπωρία.

 

Βέβαια ανάλογα προβλήματα βρήκαμε και στην Παλιά Καβάλα, στις Κορυφές αλλά και στο Πολύνερο οπότε μέριμνα και για αυτές τις περιπτώσεις θα υπάρξει από την πλευρά της ΔΕΥΑΚ».

 

(Δελτίο Τύπου)