Συμβάσεις έργων Ασφαλτοστρώσεων υπέγραψε ο Δήμου Θάσου. 

 

Αναλυτικά, σύμφωνα με το δήμο:

 

Σήμερα, Τρίτη 30 Μαΐου 2023, υπογράφηκαν από τον Δήμαρχο Θάσου κ. Ελευθέριο Κυριακίδη και εκπρόσωπο του οικονομικού φορέα «ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΗ ΑΝΩΝΥΜΗ - ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΣΦΑΛΤΟΜΙΓΜΑΤΩΝ -ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ» με διακριτικό τίτλο «ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΗ ΑΕ’’», οι συμβάσεις για την εκτέλεση των έργων:

 

α) «Ασφαλτοστρώσεις Δρόμων Δήμου Θάσου 2022», συνολικής δαπάνης 278.320,02€

 

β) «Ασφαλτοστρώσεις Δρόμων Νότιας Θάσου», συνολικής δαπάνης 136.724,95€.

 

Το έργο «Ασφαλτοστρώσεις Δρόμων Δήμου Θάσου 2022» αφορά στην βελτίωση υφιστάμενων χωματοδρόμων, που χρησιμοποιούνται για την πρόσβαση σε οικόπεδα εντός των Δημοτικών Κοινοτήτων Λιμένα, Σκάλας Ραχωνίου και Σκάλας Παναγίας του Δήμου Θάσου συνολικού μήκους 1.618,50 μ.

 

Το έργο «Ασφαλτοστρώσεις Δρόμων Νότιας Θάσου» αφορά στην βελτίωση υφιστάμενων χωματοδρόμων, που χρησιμοποιούνται για την πρόσβαση σε οικόπεδα εντός των δημοτικών Κοινοτήτων Λιμεναρίων και και Σκάλας Μαριών του Δήμου Θάσου συνολικού μήκους 1235,50 μ.

Τα ανωτέρω έργα περιλαμβάνουν την εξυγίανση του φυσικού εδάφους, την κατασκευή οδοστρωσίας, την ανύψωση φρεατίων στο ύψος της τελικής στάθμης των οδών, την εφαρμογή ασφάλτου και τον εγκιβωτισμός της ασφάλτου με σκυρόδεμα.

 

Η διάρκεια υλοποίησης των έργων ορίζεται σε 6 μήνες έκαστο και χρηματοδοτούνται από ιδίους πόρους του Δήμου Θάσου.

 

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:

 

«Προσπαθούμε, στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων του Δήμου από ιδίους πόρους του, αλλά και από ποικίλα χρηματοδοτικά προγράμματα, με συνεχείς ετήσιες παρεμβάσεις μας να βελτιώνουμε την πρόσβαση των κατοίκων της Θάσου στις οικίες και στις περιουσίες τους.

 

Αγωνιζόμαστε με σχέδιο και συνέπεια για να προσφέρουμε στους κατοίκους της Θάσου την πρόσβαση που τους αξίζει. Να βελτιώσουμε τους χωματοδρόμους σε σύγχρονες ασφαλτοστρωμένες οδούς.

 

Οι οικισμοί της Θάσου αλλάζουν και οι κάτοικοί τους το γνωρίζουν!

 

Η Θάσος αλλάζει και προχωράει μόνο μπροστά!!!

(δελτίο Τύπου)