γράφει η

Κάτια Γιαννουκάκου

 

Για κάποιους μπορεί η Νέα Καρβάλη να μην αποτελεί τουριστικό κεφάλαιο στο νομό Καβάλας λόγω των δυο χημικών βιομηχανιών που λειτουργούν στην περιοχή, για κάποιους άλλους όμως αποτέλεσε πόλο έλξης για να δημιουργήσουν μια πολύ όμορφη τουριστική μονάδα στο νομό.

 

Ο λόγος για έναν Τούρκο επιχειρηματία από την Κωνσταντινούπολη ο οποίος επισκεπτόταν τη Νέα Καρβάλη για να δει τους φίλους του. Αγάπησε τον τόπο και την ακτογραμμή που διαθέτει και αποφάσισε να επενδύσει σε αυτόν.

 

Κάπου στην παραλία της Νέας Καρβάλης υπήρχε ένα κτίσμα στα μπετά το οποίο είχε κατασκευαστεί πριν από πολλά χρόνια και προοριζόταν να γίνει ξενοδοχείο. Κάτι που ωστόσο δεν κατέστη δυνατό.

 

Ο επιχειρηματίας από την Τουρκία το εντόπισε σε ένα από τα ταξίδια του στη Νέα Καρβάλη και αποφάσισε να βάλει μπροστά το σχέδιο του για την δημιουργία μιας τετράστερης ξενοδοχειακής μονάδας στην περιοχή.

 

Και κάπως έτσι εγένετο το Kavala Resort & Spa που άρχισε να λειτουργεί από τις αρχές Μαΐου.

 

Το ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων προσφέρει μια σειρά από παροχές που στόχο έχουν να κάνουν τη διαμονή των επισκεπτών του ευχάριστη και χαλαρωτική.

 

Διαθέτει, πισίνα, χαμάμ, σάουνα και έναν εκπληκτικό κήπο στο roof garden με θέα στη θάλασσα.

 

 

Η Μαρία Καμιώτη, εργαζόμενη στη μονάδα, μίλησε στον KavalaNews 102,8 και στον Τάσο Αποστολίδη.  

 

Αναφέρθηκε στις δυσκολίες που συνάντησε ο επενδυτής, γραφειοκρατικής κυρίως φύσεως μέχρι να καταφέρει να ολοκληρώσει την επένδυση.

 

«Η ξενοδοχειακή μονάδα που ξεκίνησε να κατασκευάζεται πριν από 4 χρόνια και μετά από πάρα πολλές δυσκολίες κατάφερε να ανοίξει στις αρχές Μαΐου. Διαθέτει 23 κλίνες μία εκ των οποίων προσβάσιμη για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα. Διαθέτει επίσης πισίνα, roof garden, τούρκικο χαμάμ, γυμναστήριο, σάουνα και μασάζ», είπε.

 

Αναφέρθηκε και στον επιχειρηματία λέγοντας πως: «Η επένδυση είναι Τούρκου επιχειρηματία από την Κωνσταντινούπολη. Επισκεπτόταν τη Νέα Καρβάλη για διακοπές γιατί έχει φίλους στην περιοχή που την αγαπά πάρα πολύ. Είδε το οίκημα που υπήρχε στην παραλία το οποίο ήταν στα μπετά και ζήτησε να το αγοράσει και να επενδύσει».

 

Τέλος η κ. Καμιώτη τόνισε πως το ξενοδοχείο απευθύνεται όχι μόνο στους επισκέπτες τουρίστες, αλλά και στους κατοίκους της περιοχής. Μπορούν να απολαύσουν τον καφέ τους ή το φαγητό στο καφέ - μπαρ και το εστιατόριο, ενώ μπορούν να κάνουν χρήση μετά από ραντεβού του χαμάμ, του spa και του μασάζ.