Την απαγόρευση κυκλοφορίας εντός δασών, δασικών εκτάσεων, πάρκων και αλσών στο Νομό Καβάλας, η οποία θα ενεργοποιείται όταν ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας προβλέπει πολύ υψηλό δείκτη κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία 4 και 5) ανακοίνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.

 

 

Αναλυτικά η Π.Ε. Καβάλας αναφέρει τα εξής:

 

“Σας ενημερώνουμε ότι έχει αναρτηθεί στο πρόγραμμα Διαύγεια, η με αριθ. Πρωτ. 159411/1450/25-05-2023 (ΑΔΑ ΨΕΜΥ7ΛΒ-4ΘΕ) Απόφαση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καβάλας, που αφορά την απαγόρευση κυκλοφορίας εντός δασών, δασικών εκτάσεων, πάρκων και αλσών στις Π.Ε Καβάλας και Θάσου, η οποία θα ενεργοποιείται όταν ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας προβλέπει πολύ υψηλό δείκτη κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία 4 και 5) και θα ισχύει από την έναρξη της ημερολογιακής ημέρας που αναφέρεται στον παραπάνω χάρτη και καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής.

 

Η παρούσα απόφαση μπορεί να ενεργοποιηθεί και με δείκτη επικινδυνότητας 3, έπειτα από εισήγηση της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Καβάλας ή της Διεύθυνσης Δασών Καβάλας.

 

Σε κάθε περίπτωση και προς αποφυγήν οποιασδήποτε παρεξήγησης οι Αποφάσεις θα τίθενται σε ισχύ μόνο όταν συντρέχουν οι παραπάνω λόγοι (όποτε δηλαδή προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς).

 

Από την απαγόρευση εξαιρούνται οι περιπτώσεις που αναφέρονται στο άρθρο 130 του ν. 4926/2022 (πρόσωπα που κατοικούν ή εργάζονται στις περιοχές του άρθρου 129, καθώς και πρόσωπα που μετακινούνται εντός του οδικού δικτύου).”

 

Η ανακοίνωση στη σελίδα της ΠΑΜΘ εδώ.