Σήμερα, οι άνθρωποι ξοδεύουν χρήματα σε διάφορα αντιβιοτικά για να θεραπεύσουν διάφορες μολύνσεις στο σώμα.
Αλλά, υπάρχει ένας φυσικός τρόπος με τον οποίο μπορείτε να θεραπεύσετε τις περισσότερες μολύνσεις, να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα. και να αποτοξινώσετε τον οργανισμό σας.
Αυτό το φυσικό αντιβιοτικό προστατεύει την υγεία σας χρησιμοποιώντας τις αντι-ιικές, αντιβακτηριακές, αντιμυκητιακές και αντιπαρασιτικές ιδιότητες του. Θα σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε τις πιο επικίνδυνες λοιμώξεις.
Φροντίστε να φοράτε γάντια όταν χειρίζεστε τα συστατικά, ειδικά στο μέρος όπου θα πρέπει να προσθέσετε τις καυτερές πιπεριές.
Το μυρμήγκιασμα (μούδιασμα) σίγουρα δεν θα φύγει από τα χέρια σας εύκολα. Αυτό το τονωτικό έχει έντονη οσμή, γι ‘αυτό μην εκπλαγείτε αν διεγείρει τα ιγμόρεια σας.
Οφέλη για την υγεία:
Το σκόρδο έχει ισχυρές αντιβακτηριακές και αντιβιοτικές ιδιότητες.
Τα συμβατικά αντιβιοτικά σκοτώνουν τα φιλικά βακτήρια, ενώ το σκόρδο στοχεύει μόνο τα βακτήρια και τους μικροοργανισμούς.
Αυξάνει το επίπεδο των υγιών βακτηρίων. Ως ένας ισχυρός αντιμυκητιακός παράγοντας, το σκόρδο καταστρέφει αντιγόνους, παθογόνους, και επικίνδυνους μικροοργανισμούς που προκαλούν ασθένειες.
Ως πλησιέστερος συγγενής του σκόρδου, το κρεμμύδι έχει παρόμοια, αλλά ελαφρώς ηπιότερη δράση. Το κρεμμύδι είναι ένα λαχανικό με ισχυρές διουρητικές, αντιβιοτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Όταν συνδυάζονται μαζί με το σκόρδο δημιουργούν ένα ισχυρό δίδυμο.
Το χρένο είναι καλό για τα ιγμόρεια και τους πνεύμονες. Είναι σε θέση να ανοίγει τα κανάλια των κόλπων και να τονώνει την κυκλοφορία.
Οι πιπεριές τσίλι είναι τα πιο ισχυρά κυκλοφοριακά διεγερτικά που έγιναν ποτέ γνωστά. Έχει αντιβιοτικές ιδιότητες που καταπολεμούν τους μικροοργανισμούς.
Ο κουρκουμάς είναι το πιο ισχυρό μπαχαρικό που αναγνωρίζεται από τους εμπειρογνώμονες σε θέματα υγείας. Καθαρίζει τις μολύνσεις και μειώνει τη φλεγμονή. Εμποδίζει την ανάπτυξη του καρκίνου και αποτρέπει την άνοια. Οι άνθρωποι συχνά τον χρησιμοποιούν για τη θεραπεία του πόνου στις αρθρώσεις.
Το μηλόξυδο ήταν μία από τις μόνο δύο φυσικές θεραπείες του Ιπποκράτη, πατέρα της ιατρικής, που χρησιμοποιούσε, μαζί με το μέλι. Το μηλόξυδο έχει υψηλή αντιοξειδωτική, αντι-μυκητιασική, αντι-φλεγμονώδη και αντιβακτηριδιακή ιδιότητες. Βοηθά επίσης στην πέψη. Είναι πλούσιο σε πηκτίνη. Διεγείρει την εξαγωγή ασβεστίου από τα τρόφιμα που συνδυάζονται με αυτό. Αυτό διατηρεί τα οστά σας ισχυρά.
Επίσης, το μηλόξυδο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο. Θα σας βοηθήσει επίσης να εξαλείψετε τις τοξίνες από το σώμα σας.
Τέλος, είναι πλούσιο σε μηλικό οξύ, γνωστό για την ικανότητά του στην καταπολέμηση μυκητικών και βακτηριακών μολύνσεων. Το μηλικό οξύ διαλύει καταθέσεις του ουρικού οξέος γύρω από τις αρθρώσεις, και ανακουφίζει από πόνους στις αρθρώσεις. Αυτό διευκολύνει την αποβολή του ουρικού οξέος από το σώμα.
Συστατικά (όλα πρέπει να είναι βιολογικά και φρέσκα):
700 ml μηλόξυδο (οργανικό)
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο σκόρδο
¼ φλιτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 φρέσκες πιπεριές, τις πιο καυτερές που μπορείτε να βρείτε (φοράτε γάντια όταν καθαρίζετε τις πιπεριές)
¼ φλιτζάνι τζίντζερ, τριμμένο
2 κουταλιές της σούπας χρένο, τριμμένο
2 κουταλιές της σούπας σκόνη κουρκούμη ή 2 κομμάτια ρίζα κουρκουμά
Προετοιμασία:
Δοσολογία:
πηγή: eleftherostypos.gr