Σε ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου αναφέρει πως η κυβέρνηση και ο Δήμος Θάσου αύξησαν το ποσό που πληρώνεται από όσους νοικιάζουν τον αιγιαλό και τις παραλίες του νησιού κατά 2 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο σε όλες τις κατηγορίες (Α,Β,Γ) και κατά 20 ευρώ το τετραγωνικό για τις καντίνες.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

 

“Χέρι-χέρι κυβέρνηση και Δήμος Θάσου αύξησαν το ποσό που πληρώνεται από όσους νοικιάζουν τον αιγιαλό και τις παραλίες του νησιού κατά 2 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο σε όλες τις κατηγορίες ( Α,Β,Γ) και κατά 20 ευρώ το τετραγωνικό για τις καντίνες.

 

Χωρίς καμία αντίδραση ούτε καν «για την τιμή των όπλων», ο Δήμος Θάσου εναρμονίστηκε με τις υποδείξεις του υπουργείου οικονομικών.

 

Η απόφαση αυτή στρέφεται ενάντια στην πλειοψηφία των ενοικιαστών που είναι μικρομεσαίοι αυτοαπασχολούμενοι στον τουριστικό κλάδο. Αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα στην πλειοψηφία της κοινωνίας μας. 

 

Είναι ένα ακόμα βήμα στην πολιτική εμπορευματοποίησης των πάντων, του φυσικού πλούτου της χώρας μας, που υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

 

Ο λαός μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του και να στηρίξει στις εκλογές που έρχονται τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης για να είναι στο πλευρό του ακόμη πιο δυνατά στις δύσκολες μέρες που έρχονται.”