Το meteokav.gr αναφέρει πως τις επόμενες ώρες και μέρες θα υπάρξει πτώση της θερμοκρασίας στην Καβάλα αλλά και βροχές κατά περιόδους.

 

Αναλυτικά το meteokav αναφέρει τα εξής:

 

“Μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες-μέρες με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας και τις βροχές κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενούς-μέτριας έντασης. Για ζωντανή ενημέρωση με όλα τα νεότερα δεδομένα www.meteokav.gr

 

Αναλυτικότερα, σήμερα τις απογευματινές-πρώτες βραδινές ώρες αναμένονται τοπικά φαινόμενα αστάθειας  από τα βόρεια του νομού που θα επεκταθούν νοτιότερα εξασθενημένα και πιο τοπικά. 

 

Έτσι, τις απογευματινές-πρώτες βραδινές ώρες υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές-μπόρες που διακρίνεται ως εξής. 1) Υψηλή πιθανότητα στα ορεινά του νομού (ιδίως στα βόρεια ορεινά) 2) Αξιόλογη πιθανότητα σε πεδινά τμήματα στο βόρειο κομμάτι του νομού και σε πεδινά τμήματα κοντά σε ορεινά 3) Μικρή πιθανότητα στα υπόλοιπα.

 

Έπειτα ο καιρός θα παρουσιάσει μια σύντομη βελτίωση, όμως από το ξημέρωμα της Τρίτης αναμένονται αυξημένες νεφώσεις που θα δίνουν κατά περιόδους τοπικές βροχές, τα φαινόμενα θα έχουν έμφαση σε περιοχές γύρω από το Παγγαίο. Τα φαινόμενα υπάρχει πιθανότητα τοπικά να έχουν διάρκεια και να εμφανίζονται για λίγο  τοπικά εξάρσεις έντονης βροχής. 

 

Το μοτίβο αυτό θα συνεχιστεί μέχρι τις βραδινές ώρες έπειτα σταδιακή βελτίωση. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση.

 

Την Τετάρτη ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση με λίγες τοπικές νεφώσεις να παραμένουν, η θερμοκρασία σε πτώση κατά τις πρωινές ώρες κυρίως.

 

Μέχρι την Παρασκευή- Σάββατο φαίνεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας μέσα στην μέρα (κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές) ωστόσο οι ελάχιστες θα παραμείνουν σε πολύ χαμηλές για την εποχή τιμές. Αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις και πολύ μικρή πιθανότητα για πολύ τοπικές βροχές στα ορεινά και βόρεια του νομού.

 

Έπειτα η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο και ίσως τα φαινόμενα αστάθειας επηρεάσουν κι άλλες περιοχές, ενημέρωση με νεότερα δεδομένα www.meteokav.gr.”