Καθόλου ενοχλημένος με το γεγονός ότι μπήκε τελευταίος στην κούρσα των εκλογών της 21ης Μαΐου του 2023 μετά την αποχώρηση του Γιώργου Καρατσιουμπάνη από τη ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε στον KavalaNews 102,8 και στον Τάσο Αποστολίδη ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Καβάλας Τάσος Καρασαββόγλου.

 

Σε ερώτηση εάν επαρκεί ο χρόνος για να κάνει τον προεκλογικό του αγώνας μέχρι τις εκλογές τόνισε πως η προσπάθεια συνολική και συλλογική από όλους τους υποψήφιους του ψηφοδελτίου. «Εγώ είμαι εδώ για να βοηθήσω αυτή την προσπάθεια θα συμμετέχω με όλες μου τις δυνάμεις και παραμένω αισιόδοξος».

 

Τόνισε πως δεν έχει σημασία ποιος από το ψηφοδέλτιο θα εκλεγεί, αλλά το να πετύχει τους στόχους του ο ΣΥΡΙΖΑ, να κερδίσει τις εκλογές και να είναι αυτός που θα κυβερνήσει την επομένη των εκλογών.

 

«Εμείς εκτιμούμε ότι η διακυβέρνηση της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μια διακυβέρνηση που θα υπηρετήσει τους ευρύτερους στόχους της κοινωνίας και της οικονομίας. Αυτό είναι και το ζητούμενο όλα τα άλλα έπονται».

 

Σε ερώτηση εάν πιστεύει ότι είναι εφικτός ο σχηματισμός κυβέρνησης την 21η Μαΐου, είπε πως αυτό που πρέπει να συζητάμε είναι οι εκλογές και μόνο αυτές. Όπως είπε, επειδή είναι αδιέξοδη η συζήτηση για δεύτερες και τρίτες εκλογές κάθε κόμμα πρέπει να καταβάλει κάθε προσπάθεια να σχηματιστεί κυβέρνηση. «Είμαι πεπεισμένος ότι αυτό θα συμβεί, διότι δεν έχει κανένα νόημα να πηγαίνουμε σε απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις».

 

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ ότι δεν μπαίνουν σε κυβέρνηση ούτε με Τσίπρα, ούτε με Μητσοτάκη ο κ. Καρασαββόγλου τόνισε πως «σε κάθε προεκλογική περίοδο κάθε κόμμα προσπαθεί με κάθε τρόπο να μαζέψει τον κόσμο του, να κερδίσει ψήφους και να αναδειχθεί σε ισχυρό πόλο.

 

Την επομένη ημέρα των εκλογών το κάθε κόμμα θα δει τον εαυτό του στον καθρέφτη και τότε τα δεδομένα θα είναι διαφορετικά. Θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ μεγάλο το διακύβευμα να πάμε σε απανωτές εκλογές και τότε το κάθε κόμμα θα δει πολύ συγκεκριμένα την ανάγκη να υπάρξουν συνεννοήσεις».

 

Επισήμανε πως τα πράγματα δεν πάνε καλά στη χώρα παρά τους κομπασμούς της κυβέρνησης για το αντίθετο.

«Με πληθωρισμό γύρω στο 10%, με μείωση  της αγοραστικής δύναμης, οι ανισότητες διευρύνονται, η ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας είναι στα Τάρταρα, το δημόσιο χρέος έχει αυξηθεί κατά 45 με 50 δισεκατομμύρια ευρώ, σε σχέση με πριν από τρία χρόνια, μικρομεσαίες επιχειρήσεις αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους δεν θα έλεγα ότι τα πράγματα πάνε καλά».

 

Αναφερόμενος στα στοιχήματα για την επόμενη τετραετία για το νομό Καβάλας για την επόμενη κυβέρνηση, τόνισε πως όλες οι προσπάθειες θα πρέπει να πέσουν στο να αναστηλωθούν οι δυο μεγάλοι πυλώνες της οικονομικής ζωής της Καβάλας, τα πετρέλαια και τα λιπάσματα. «Πρέπει να προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε οι εργαζόμενοι στα πετρέλαια να επανέλθουν διότι αυτοί έστησαν και στήριξαν το μεγαθήριο όπως και οι απολυμένοι από τα λιπάσματα να επανέλθουν στην εργασία τους.

 

Ένα ακόμα ζήτημα είναι να διασφαλίσουμε ότι το Πανεπιστήμιο μας θα λειτουργεί απρόσκοπτα. Θεωρώ ότι πρέπει να κλείσει η κουβέντα της συγχώνευσης της πανεπιστημιούπολης της Καβάλας με το Δημοκρίτειο. Θα πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία στο Διεθνές Πανεπιστήμιο να βρει τον βηματισμό του και να πάει μπροστά. Θεωρώ ότι όλοι οι βουλευτές και οι υποψήφιοι θα πρέπει να στηρίξουμε την πορεία του Διεθνούς Πανεπιστημίου και να αφήσουμε οποιαδήποτε άλλη κουβέντα. Τα επιχειρήματα για την ένωση του Δημοκρίτειου με το Πανεπιστήμιο της Καβάλας είναι τελείως έωλα.

 

Αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι η διοικούσα επιτροπή του Διεθνούς Πανεπιστημίου θα πρέπει να στηρίξει τις σχολές της Καβάλας. Δεν έχει δώσει την έμφαση και την προσοχή που χρειάζονται τα τμήματα της Καβάλας. Πήγε να κλείσει και τμήμα ενώ καταργήσανε και προγράμματα και τμήματα. Αυτό δεν γίνεται, εμείς θέλουμε ενίσχυση των τμημάτων».

 

Ακούστε τη συνέντευξη του Τάσου Καρασαββόγλου