Συνελήφθη χθες (18-11-2015) το βράδυ, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 17χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή από οικία.

 

Στη σχετική δικογραφία που σχηματίσθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας περιλαμβάνεται ένας ακόμη 17χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για το ίδιο αδίκημα.

 

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη, διότι, όπως προέκυψε, την 17-11-2015, ενεργώντας από κοινού με έναν ακόμη 17χρονο, ο οποίος δεν εντοπίσθηκε, διέρρηξαν οικία στην πόλη της Καβάλας και αφαίρεσαν από το εσωτερικό της το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ.

 

Στην κατοχή του 17χρονου βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στην δικαιούχο του.

 

Σημειώνεται ότι ο συλληφθείς έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.

 

Επισημαίνεται ότι ο δεύτερος 17χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για ληστεία και κλοπές, ενώ την 15-6-2015 διέφυγε από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης Βόλου, όπου κρατούνταν και έκτοτε αναζητείται.

 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.