Άκρως επιτυχημένη χαρακτηρίστηκε, για ακόμα μια χρονιά, η χθεσινή διοργάνωση της «Ημέρας Τσίπουρου», η οποία έχει διακριθεί στο παρελθόν, αποσπώντας το πρώτο βραβείο της καλύτερης διοργάνωσης για την προβολή τοπικών προϊόντων ανάμεσα σε 9 συμμετοχές σε πανελλαδικό επίπεδο, που διοργάνωσαν από κοινού, ο δήμος Παγγαίου και η Κοινωφελής Επιχείρηση σε συνεργασία με τους αμβυκούχους και τους αμπελοκαλλιεργητές του δήμου στον παραλιακό πεζόδρομο της δημοτικής κοινότητας Νέας Περάμου.

 

 Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε πλήθος επισκεπτών από την ευρύτερη περιοχή του νομού Καβάλας, την Περιφέρεια ΑΜ-Θ και Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν το εξαιρετικής ποιότητας τοπικό τσίπουρο καθώς και ποικιλία εδεσμάτων.

 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον καθιερωμένο αγιασμό για την έναρξη της νέας αποστακτικής περιόδου, ενώ μετά το πέρας της τελετής ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, ανέφερε χαρακτηριστικά:

 

«Για ακόμα μια χρονιά γίνεται μια πάρα πολύ καλή διοργάνωση προκειμένου να αναδείξουμε το φημισμένο τσίπουρο της περιοχής, η οποία έχει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά να αναδείξει, με ευνοϊκό μικροκλίμα  για την καλλιέργεια των σταφυλιών της περιοχής μας, τα οποία έχουν παγκόσμια φήμη όπως και τις ελιές. Σήμερα είναι η ημέρα που θα αγιάσουμε το τσίπουρο της περιοχής το οποίο απολαμβάνουμε όχι μόνο τοπικά αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο.

 

Η διάκριση που λάβαμε πέρυσι ως δήμος για τη διοργάνωση της Ημέρας Τσίπουρου, μάς έδωσε τη δυνατότητα να έχουμε μια πολύ καλή προετοιμασία φέτος και να εστιάσουμε στην όσο το δυνατόν καλύτερη και ευρύτερη προβολή των τοπικών μας προϊόντων».

 

Το μουσικοχορευτικό κομμάτι της εκδήλωσης πλαισιώθηκε από τον Μορφωτικό  Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Περάμου, τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Νέας Ηρακλείτσας «Άγιος Γεώργιος», την Στέγη Πολιτισμού Φωλεάς, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ελευθερών,  τους Φίλους Παραδοσιακού Χορού Πνευματικού Κέντρου Μεσότοπου -Καραβαγγέλη και τον Σύλλογο Λημνιών Νομού Καβάλας, ενώ ακολούθησε πλούσιο λαϊκό πρόγραμμα με ζωντανή μουσική.

 

Η δημοτική  επιχείρηση θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους αμβρυκούχους της περιοχής για την προσφορά τσίπουρου καθώς και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους για τη συμμετοχή τους.