Για την πρόθεση του ΤΑΠ να χρηματοδοτήσει την προμήθεια εργαστηριακού εξοπλισμού για τη λειτουργία της ειδικότητας «Τεχνικός Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων & Μηχανικός Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου» στο Εργαστηριακό Κέντρο Καβάλας κάνει λόγο η Λαϊκή Συσπείρωση Καβάλας.

 

 

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

 

Η εταιρία «Trans Adriatic Pipeline AG» (TAΠ), με επιστολή της προς την Ενιαία Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καβάλας, γνωστοποιεί την πρόθεση της να χρηματοδοτήσει την προμήθεια εργαστηριακού εξοπλισμού για τη λειτουργία της ειδικότητας «Τεχνικός Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων & Μηχανικός Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου» στο Εργαστηριακό Κέντρο Καβάλας (;).

 

Πρόκειται για την εταιρία που σχεδίασε, κατασκεύασε και λειτουργεί τον αγωγό φυσικού αερίου υψηλής πίεσης, με σημείο εκκίνησης τα σύνορα Ελλάδας -Τουρκίας και τερματισμού το Lecce της Ιταλίας. Η χρηματοδότηση αυτή της εταιρίας εντάσσεται στα πλαίσια της πολιτικής της “για δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης προς τις Περιφέρειες και τους Δήμους από τους οποίους διέρχεται ο αγωγός της” (sic).

 

Όλα τα προηγούμενα χρόνια ακούστηκαν πολλά παχιά λόγια από εκπροσώπους όλων των κυβερνήσεων, από εκπροσώπους της Τοπικής Διοίκησης κ.α., για το πόσο θα συνέβαλε τάχα το έργο του ΤΑΠ στην παροχή φθηνής Ενέργειας, ιδιαίτερα στη βόρεια Ελλάδα συνολικά, αλλά και στην περιοχή μας ειδικότερα.

 

Σήμερα, παρότι που το έργο έχει ολοκληρωθεί και μάλιστα αφού έχει περάσει ο αγωγός μέσα από τα Τενάγη, πληρώνουμε πανάκριβα για να ζεσταθούμε.

 

Και κάπως έτσι, οι «εμβληματικές ενεργειακές υποδομές» παρόλο που προχωρούν και εξασφαλίζουν κέρδη για τα μονοπώλια, την ίδια ώρα ο λαός καλείται να βολευτεί και να το “βουλώσει” με «καθρεφτάκια»…και μάλιστα με χορηγία στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης όπου η πολιτεία θα έπρεπε να καλύπτει το σύνολο των αναγκών για την ολοκληρωμένη μόρφωση των παιδιών μας.

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν πρόκειται να το “βουλώσει” και θα καταψηφίσει την χορηγία που προσομοιάζει σε conquistadores και ιθαγενείς.

(δελτίο Τύπου Λαϊκής Συσπείρωσης)