Συνέντευξη Τύπου στην Καβάλα έδωσαν οι Πράσινοι και η συμμαχία «Πράσινο και Μωβ»το μεσημέρι της Τετάρτης 29 Μαρτίου 2023 στο Καφέ-Μπαρ FRANCO.

 

Στη συνέντευξη Τύπου μίλησαν οι:

- Αλέξανδρος Γεωργόπουλος, καθηγητής ΑΠΘ,

- Θανάσης Μακρής, π. περιφερειακός σύμβουλος Αν. Μακεδονίας Θράκης,

- Μιχάλης Τρεμόπουλος, πρώην ευρωβουλευτής, Πράσινοι/EFA

 

Αναλυτικά, σύμφωνα με δελτίο Τύπου: 

 

Τις πολιτικές τους προτάσσεις κατέθεσαν σε συνέντευξη Τύπου στην Καβάλα οι Πράσινοι, μέλος της συμμαχίας «Πράσινο και Μωβ», δίνοντας έμφαση στις σύγχρονες, βιώσιμες απαντήσεις, που χρειάζεται η χώρα και ο πλανήτης, και διεκδικώντας την είσοδό τους στη Βουλή.

 

Και απαίτησαν αλληλεγγύη και σεβασμό σε ανθρώπους, φύση και ζώα, δίκαιη, βιώσιμη αλληλέγγυα οικονομία για όλους και όλες, καθώς και στήριξη της Δημοκρατίας, του κράτους Δικαίου, των δικαιωμάτων.

 

«Σε μια εποχή έντονων αντιπαραθέσεων η συμμαχία Πράσινο και Μωβ αποδεικνύει ότι η συνεργασία μπορεί να προσφέρει ελπίδα και να φέρει χρώμα στην πολιτική», τόνισε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, πρώην ευρωβουλευτής, Πράσινοι/EFA. «Εκφράζουμε και στην Ελλάδα τη δυναμική οικογένεια των 73 Πράσινων ευρωβουλευτών, που είχα την τιμή να συμμετέχω. Στην Ελλάδα συντονιζόμαστε και σε ένα Δίκτυο 32 Πράσινων Αυτοδιοικητικών.

 

Θέλουμε να φέρουμε και  στην ελληνική Βουλή τις σύγχρονες Πράσινες αξίες και πολιτικές, με την πρώτη αυτόνομη παρουσία του Πράσινου χώρου μετά από δέκα χρόνια.

 

Η συμμαχία Πράσινο και Μωβ συγκροτείται κάτω από την πίεση της κλιματικής και της περιβαλλοντικής κρίσης, της κερδοσκοπίας, της ενεργειακής φτώχειας αλλά και της ανάγκης για υπεράσπιση των θεσμών, της διαφάνειας, των δικαιωμάτων και του κράτους Δικαίου. Και έρχεται να φέρει μιαν ανάσα δημοκρατίας, σεβασμού της διαφορετικότητας, αλληλεγγύης, οικολογίας και φιλοζωίας, με εναλλακτικές προτάσεις πολιτικής, που μπορούν να βάλουν τον τόπο σε μια τροχιά βιώσιμης ευημερίας, δίκαιης και πράσινης οικονομίας, κοινωνικής δικαιοσύνης και χρηστής διοίκησης».

 

«Θα δώσω ένα παράδειγμα για σάς δείξω τι διαφορετικό θα κάνουμε για την καθημερινότητα και τον προϋπολογισμό του νοικοκυριού», σημείωσε ο Θανάσης Μακρής, πρώην περιφερειακός σύμβουλος Αν. Μακεδονίας Θράκης. «Η κυβέρνηση έδωσε 10 δις ευρώ για να διασώσει τις μεγάλες ενεργειακές εταιρείες στο όνομα της δικής μας ελάφρυνση. Αυτά τα 10 δις αν δινόταν για ανανεώσιμες μορφές ενέργειας στους πολίτες αυτό σημαίνει δωρεάν 1000 κιλοβατώρες δωρεάν το χρόνο για 25 χρόνια για 10 εκατομμύρια πολίτες. Εμείς πιστεύουμε σε πολιτικές που ενισχύουν τους πολίτες και όχι που αυξάνουν την ομηρεία, την εξάρτηση και την απόγνωση».

 

«Η υποβάθμιση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου οι αντισυνταγματικές νόμοι Θεοδωρικάκου για την αυτοδιοίκηση», σημείωσε ο Αλέξανδρος Γεωργόπουλος, καθηγητής ΑΠΘ. «Οι δίκες της Υπουργού Παιδείας εναντία στις ενώσεις των εκπαιδευτικών. Η άρνηση συμμόρφωσης με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας που αποφαίνεται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού. Τέλος σκάνδαλο των τηλεοπτικών υποκλοπών είναι το απόγειο της περιφρόνηση των δημοκρατικών θεσμών και της αλαζονικής διακυβέρνησης. Μιας πολιτικής ομάδας που έστειλε στη 105η θέση στην κατάταξη των χωρών για την ελευθερία του τύπου».

(δελτίο Τύπου)