Την πρότασή του για την αξιοποίηση του παλιού Νοσοκομείου καταθέτει στο δημόσιο διάλογο ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας Χαράλαμπος Χρυσανίδης.

 

Όπως επισημαίνει το παλιό νοσοκομείο μπορεί να μετατραπεί σ’ ένα σύγχρονο συγκρότημα κατοικιών, με κοινωνικό προσανατολισμό

 

Συγκεκριμένα αναφέρει:

 

Το κτίριο του παλιού νοσοκομείου, αποτελεί πλέον μια ακόμα προβληματική κατάσταση για την πόλη μας, που τείνει να εξελιχθεί σε χρόνια.

 

Τα σημερινά δεδομένα του υφιστάμενου κτίσματος, δηλαδή η θέση και ο όγκος του, ο ελάχιστος ακάλυπτος περιβάλλον χώρος και το κυκλοφοριακό πρόβλημα, αντικειμενικά δυσκολεύουν τη χρήση του ως ξενοδοχείο, όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί.

 

Η δική μας πρόταση.  Η πρόταση του συνδυασμού «ΕΡΓΟ ΤΩΡΑ»:

 

►Το κτίριο αφού ελεγχθεί πρώτα όσον αφορά τη στατική επάρκειά και αφού γίνουν οι ενδεχόμενες ενισχύσεις με βάση τον αντισεισμικό κανονισμό, μετατρέπεται σε ένα σύγχρονο συγκροτήματα κατοικιών - διαμερισμάτων, με κοινωνικό προσανατολισμό.

 

 

►Προτεραιότητα στη μίσθωση των διαμερισμάτων θα έχουν τα νέα ζευγάρια που επιθυμούν να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια.

 

►Το ενοίκιο, σε κάθε περίπτωση θα είναι χαμηλό, αλλά με τη γέννηση κάθε παιδιού θα μειώνεται επιπλέον, κατά ένα γενναίο ποσοστό. Μετά το τρίτο παιδί η οικογένεια θα διαμένει δωρεάν, είτε εφ’ όρου ζωής, είτε μέχρι την ενηλικίωση των παιδιών.

 

Με τον τρόπο αυτό στηρίζουμε τους νέους και συμβάλλουμε με τις δικές μας δυνάμεις στην υπογεννητικότητα που μαστίζει την Καβάλα και τη χώρα μας. 

 

 

►Κάποια από τα διαμερίσματα των πρώτων ορόφων θα διατίθενται έναντι χαμηλού τιμήματος, είτε σε συνοδούς ασθενών που νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας ή σε άλλα ιδρύματα και είναι ανάγκη να διανυκτερεύσουν στην πόλη μας. Θα διατίθενται επίσης προσωρινά, σε γιατρούς, νοσηλευτές και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι, πολλές φορές αδυνατούν να βρουν στέγη σε τουριστικές περιοχές σαν τη δική μας, λόγω της «έκρηξης» των βραχυχρόνιων μισθώσεων.

 

►Κάποια από αυτά τα διαμερίσματα θα μπορούν να προσφέρουν στέγη - εννοείται δωρεάν - σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, όπως πυρκαγιές, πλημμύρες κλπ. που αντιμετωπίσουν συμπολίτες μας και άλλοι συνάνθρωποί μας.

 

►Οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις των μαγειρείων, με την κατάλληλη διαρρύθμιση και οργάνωση, θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προετοιμασία γευμάτων για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όποτε παρουσιάζεται ανάγκη.

 

Πιστεύει κάποιος  ότι σε μια τέτοια πρόταση, με τόσο θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία, θα φέρει αντίρρηση το υπουργείο Υγείας που κατέχει περίπου το 20% της ιδιοκτησίας; 

 

Είμαστε βέβαιοι ότι θα δεχτεί ακόμη και να χρηματοδοτήσει μεγάλο μέρος των δαπανών που θα απαιτηθούν και φυσικά ως νέα διοίκηση του Δήμου Καβάλας αυτό θα επιδιώξουμε.

 

(δελτίο Τύπου)