Φαινόμενα αισχροκέρδειας σε πολλά προϊόντα όταν αυτά βγαίνουν από το «καλάθι του νοικοκυριού» καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος.

 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα αβγά, τα οποία έχουν γίνει είδος πολυτελείας, μετά τις συνεχιζόμενες αυξήσεις τιμών στα προϊόντα και είδη πρώτης ανάγκης. Σε πολλές περιπτώσεις η αισχροκέρδεια ξεπερνά το 110%.

 

«Δεν μπορεί ένα αβγό που την Παρασκευή είναι στο καλάθι του νοικοκυριού, την Δευτέρα, να παίρνει 120% αύξηση. Δεν γίνεται», ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος, Απόστολος Ραυτόπουλος.

 

Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το Mega, συγκεκριμένη εταιρεία σε συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ, έχει το εξής «παράδοξο».

 

Εκτός καλαθιού είναι η 6άδα στα 1,25 ευρώ και την τιμή ανά μονάδα στα 0,21 ευρώ, και την Δευτέρα που βγήκε από το καλάθι η τιμή του εκτοξεύθηκε στα 2,73 ευρώ και τιμή ανά μονάδα στα 0,45 ευρώ!

 

Σε παρόμοιο μοτίβο κινείται και η κατάσταση σε αβγά ιδιωτικής ετικέτας.

 

«Υπάρχει ελεύθερη αγορά, εμείς λέμε ότι είναι ασύδοτη η αγορά, γιατί εάν υπήρχε έλεγχος το υπουργείο Ανάπτυξης θα έβλεπε ότι τη μία μέρα η 6αδα αυγών έχει 1,25 ευρώ και τη Δευτέρα 2,73 ευρώ. Δεν είναι αυτό το περιθώριο κέρδους που είχε πει ο υπουργός», συμπλήρωσε ο κ. Ραυτόπουλος.

 

Πηγή: makthes.gr